ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правоохоронці повинні знайти винних у підпалі авто "Схем" – Freedom House

19.08.2020, 12:00
Фото – фейсбук Freedom House в Україні
Фото – фейсбук Freedom House в Україні

Правоохоронні органи повинні знайти винних у підпалі автомобіля програми журналістських розслідувань “Схеми”.

Про це йдеться в заяві міжнародної правозахисної організації Freedom House.

“Правоохоронні органи України мають зробити все можливе, щоб знайти винних у підпалі автомобіля команди журналістів та притягнути їх до відповідальності відповідно до закону”, – заявив Марк Берендт, директор програм Freedom House у Європі та Євразії.

На його думку, цей інцидент став черговим елементом тиску на команду “Схем” через їхні антикорупційні розслідування. 

“Подібні зазіхання на свободу слова мають бути ретельно розслідувані. Крім того, ескалація від погроз до підпалу вимагає реакції вищих посадових осіб, які зобов'язані забезпечувати захист журналістів та медіа від таких загроз”, – сказав Берендт. 

Україну визнано частково вільною країною відповідно до рейтингів Freedom House “Свобода у світі – 2020” та “Свобода в мережі – 2019”.

Як повідомляв ІМІ, 17 серпня в Броварах (Київська область) невідомі підпалили автомобіль програми журналістських розслідувань “Схеми”, який належить водієві програми – учаснику знімальної групи Борису Мазуру. 

Поліція Київщини розпочала кримінальне провадження за фактом пожежі автомобіля водія “Схем”. Подію кваліфіковано як умисне знищення майна. 

8 серпня журналіст програми “Схеми: корупція в деталях” Михайло Ткач заявив, що помітив удома ознаки встановлення пристрою для прослуховування.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом порушення недоторканності приватного життя журналіста програми “Схеми: корупція в деталях” Михайла Ткача за ч. 1 ст. 182 (“Порушення недоторканності приватного життя”) Кримінального кодексу України та за ч. 1 ст. 359 (“Незаконне придбання або збут спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, а також незаконне їх використання”).

Liked the article?
Help us be even more cool!