ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Посольство США назвало вимогу про е-декларування для ГО "кроком назад"

24.03.2017, 11:50

В Посольстві США в Україні засудили зміни до закону, що зобов’язують представників громадських організацій подавати електронні декларації. Про це повідомляється на сторінці Посольства у Twitter, повідомляє “Детектор медіа”.

“Члени громадянського суспільства відіграють життєво важливу роль у забезпеченні прозорості; робити їх мішенню – робити крок назад”, – зазначили у посольстві США.

Водночас вимоги е-декларування для вищих держслужбовців Посольство вважає “потужним кроком в просуванні реформ в Україні”.

Як повідомляв ІМІ, 22 березня Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції рекомендував парламенту прийняти поправку до закону України про запобігання і протидію корупції, яка зобов'яже керівників та засновників ЗМІ подавати електронні декларації. Автором поправки є народна депутатка від “Народного фронту” Тетяна Чорновол.

Народна депутатка Тетяна Чорновол вважає, що е-декларування для керівників ЗМІ та представників громадськості допоможе в боротьбі з корупцією.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Єгор Соболєв заявив, що таким чином влада хоче тиснути на ЗМІ через введення декларування майна та доходів головних редакторів.

23 березня Верховна Рада підтримала поправку до проекту закону №6172 про внесення зміни до статті 3 Закону України “Про запобігання корупції” щодо подання е-декларацій представниками громадських об'єднань, виключивши таку необхідність для представників ЗМІ.

Виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк зазначила, що законопроект №6172 про внесення зміни до статті 3 Закону України “Про запобігання корупції” щодо подання е-декларацій таки торкнеться журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!