ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Порошенко підписав закон про держпідтримку кінематографії

21.04.2017, 09:57

20 квітня Президент України Петро Порошенко підписав Закон “Про державну підтримку кінематографії в Україні”, ухвалений Верховною Радою з пропозиціями глави держави 23 березня. Про це повідомляється на сайті глави держави.

Також президент підписав закон “Про Український культурний фонд”.

На думку президента, ухвалення і вступ цих законів піде на користь українському кіно і українській культурі та сприятиме національно-культурному розвитку та піднесенню вітчизняної кінематографії.

“Дуже важливо, щоб суспільство знало, що ці закони передбачають впровадження сучасних моделей конкурентного і прозорого фінансування виробництва кіно в Україні, а також інших програм у сфері культури і мистецтва. Не буде більше ніякого розподілу коштів “під ковдрою”, не буде непрозорих розподілів за “відкати”, - наголосив Петро Порошенко під час зустрічі з представниками української культури, кіно- та теле- індустрії.

Він зазначив, що державна підтримка кінематографії здійснюватиметься за рішенням Ради з державної підтримки кінематографії за результатами конкурсного відбору, культурного тесту проекту за визначеними законом критеріями.

Одним із ключових критеріїв для проектів Президент назвав мовний. “Є принципова і чітка позиція – право на підтримку буде мати лише продукція, яка буде вироблятися українською мовою. Єдине виключення для цього – кримськотатарська мова, з урахуванням тих позицій, в які, в наслідок незаконної анексії Криму, потрапив кримськотатарський народ”, - підкреслив він.

Також Порошенко вважає, що не в останню чергу підтримка і розвиток українського кіновиробництва та українського продукту стануть важливими в інформаційній війні з країною-агресором Росією.

Як повідомляв ІМІ, 23 березня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект 3081-д “Про державну підтримку кінематографії в Україні” з пропозиціями Президента.

У листопаді 2016 року президент Петро Порошенко ветував проект та повернув його до парламенту зі своїми пропозиціями.

Згідно з законом, джерелами формування коштів державної підтримки кінематографії є кошти, отримані від Українського культурного фонду, що виконує спеціальні функції щодо сприяння національно-культурному розвиткові України; кошти Державного бюджету України, передбачені у законі про Державний бюджет України на відповідний рік.

Liked the article?
Help us be even more cool!