ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Порошенко доручив СБУ перевірити інформацію про можливі загрози нацбезпеці з боку "112 Україна" і NewsOne

17.04.2019, 10:33

Президент України Петро Порошенко доручив Службі безпеки України перевірити інформацію про можливі загрози національній безпеці з боку телеканалів “112 Україна” і NewsOne, про які йдеться в постанові Верховної Ради.

Про це Порошенко сказав 16 квітня в ефірі телеканалу “112 Україна” у відповідь на запитання, коли він має намір розглянути петицію на захист каналів “112 Україна” і NewsOne, яка набрала більше 25 тис. голосів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Верховна Рада прийняла постанову про ризики загрози для національної безпеки, які виходять від двох телеканалів. Перед тим як розглянути це питання, я доручив правоохоронному органу, який відповідає за національну безпеку в Україні, СБУ, терміново перевірити інформацію вищого політичного органу держави – Верховної Ради України”, – повідомив Порошенко.

Він підкреслив, що, як тільки перевірку буде завершено, з її результатами ознайомлять телеканали, і вони зможуть висловити зауваження, які візьмуть до уваги.

“І в разі якщо інформація буде підтверджена, це питання буде винесено на засідання РНБО”, – сказав Порошенко.

Як повідомляв ІМІ, 4 жовтня 2018 року Верховна Рада ухвалила постанову №9157, в якій пропонує Раді національної безпеки та оборони ввести санкції щодо компаній, які входять до структури власності телеканалів “112 Україна” і NewsOne.

Група народних депутатів зареєструвала цю постанову щодо двох телеканалів у відповідь на петицію щодо “припинення антиукраїнської діяльності телеканалів “112 Україна” та NewsOne.

19 березня 2019 року Рада національної безпеки та оборони доручила Службі безпеки України завершити перевірку причетності до терористичної діяльності телеканалів “112 Україна” та NewsOne. Про це йдеться в рішенні РНБО “Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, введеному в дію указом Президента України №82/2019 від 19 березня 2019 року.

2 листопада 2018 року до Конституційного суду України надійшло конституційне подання 49 народних депутатів України щодо конституційності постанови Ради про застосування санкцій до телеканалів “112 Україна” і NewsOne.

Liked the article?
Help us be even more cool!