ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Полтавська представниця ІМІ запропонувала місцевій владі покращити взаємодію з медіа

12.07.2021, 10:23
Фото – Shutterstock
Фото – Shutterstock

Представниця Інституту масової інформації в Полтавській області Надія Труш озвучила пропозиції щодо покращення взаємодії місцевої влади з медіа. 

Про це вона сказала під час участі в інформаційній онлайн-сесії “Актуальні питання взаємодії ОМС та регіональних ЗМІ для ефективної комунікації та забезпечення свободи слова”. Захід, організований Полтавською ОДА та Програмою “U-LEAD з Європою”, відбувся 9 липня.

Під час обговорення стану свободи слова в Полтавській області дискутували про взаємодію органів виконавчої влади, виконавчої влади та регіональних ЗМІ, правові аспекти висвітлення діяльності влади.

Надія Труш проінформувала про те, скільки справ розслідує обласна поліція з нового року та на якому етапі розслідування кримінальних проваджень. Ознайомила учасників заходу з Барометром свободи слова, який щомісяця веде ІМІ для фіксації фактів порушення прав журналістів та свободи слова.

Також представниця ІМІ розповіла про нюанси роботи полтавських журналістів в обласній державній адміністрації, обласній раді, міській раді. Поділилася кейсами скарг від журналістів, озвучила пропозиції щодо покращення взаємодії влади з медіа.

Зокрема, запропонувала організувати в громадах онлайн-трансляції засідань, де їх ще немає, та звернути увагу на їхню якість: стежити, щоб був якісний звук; представникам органів місцевого самоврядування поважати критичні матеріали, які публікують журналісти; не уникати комунікації з медіа, а замість офіційних листувань-запитів, не уникати можливості співпрацювати в соціальних мережах та месенджерах, що набагато спрощує роботу обом сторонам.

Також на нараді обговорювали ситуацію щодо дискримінації кременчуцьких журналістів. Як повідомляв ІМІ раніше, журналісти скаржаться на дискримінацію та вибірковість. Звернення з проханням інформувати місцеві ЗМІ про офіційні заходи за участю міського голови або інших представників виконкому та дотримуватися рівного ставлення до всіх медіа підписали "Кременчуцький ТелеграфЪ", "Кременчуцька газета", "Програма Плюс", ТРК "Візит". У червні поліція розпочала розслідування за заявою цих видань за ст. 171 ККУ ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів"). Але відкриттю кримінального провадження передувало звернення журналістів до суду з вимогою справу відкрити. У підсумку зійшлися на тому, що розв'язання проблеми з доступом до інформації видань усіх рівнів потребує окремого зібрання. В обласній поліції пообіцяли тримати ситуацію на контролі, представниця ІМІ в Полтавській області закликала журналістів якомога частіше писати публікації на підтримку колег, робити максимальний розголос та консолідуватися заради свободи слова в регіоні.

Liked the article?
Help us be even more cool!