ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістам Полтави дозволили пересуватися сесійною залою міськради

18.06.2021, 12:35
Фото – Надія Труш
Фото – Надія Труш

Полтавська міська рада дозволила журналістам безперешкодно працювати під час засідань сесії. Нововведення запрацювало з 18 червня. 

Про це повідомляє представниця ІМІ в Полтавській області. 

Після розмови з першим заступником міського голови Полтави Валерієм Пархоменком, де він обіцяв, що ложу депутатів під час сесій залишатимуть відчиненою, свою обіцянку міська влада виконала.

Журналісти відтепер мають право вільно пересуватися сесійною залою. Охорона міської ради більше не тримає ложу депутатів замкнутою, огорожу відчинено.

За словами міського голови Полтави Олександра Мамая, одночасно в ложі депутатів можуть працювати двоє фотографів чи операторів. Потім медійники мають у разі потреби вийти та дати можливість зняти іншим представникам ЗМІ. Це для того, щоб не створювати натовпу та не закривати депутатів від трибуни, за якою працює міський голова та секретаріат.

Фото Надії Труш

Як повідомляв ІМІ, 29 січня під час засідання сесії Полтавської міської ради журналістів не пустили до зони, яка огороджена турнікетом, до так званої ложі депутатів, працювати можна було лише в “ложі журналістів”. Журналісти кількох видань поскаржилися на недопуск та звернулися до міського голови Полтави Олександра Мамая з проханням розв'язати питання закритої ложі.

Liked the article?
Help us be even more cool!