ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Полковник СБУ програв суд проти "Четвертої влади" в апеляції

17.06.2021, 14:04
Фото Анни Назарук з ВК
Фото Анни Назарук з ВК

Сьогодні, 17 червня, Рівненський апеляційний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції, згідно з яким полковник СБУ Олег Назарук програв суд журналістам “Четвертої влади”. 

Про це повідомляє представниця ІМІ в Рівненській області.

Олег Назарук хотів спростувати факти про нього, викладені в розслідуванні про розкрадання землі та в блозі Bihus.Info, в якому йшлося про те, що він після звинувачень у корупції очолив департамент Укрзалізниці. 

Як повідомляв ІМІ, 29 грудня 2020 року суддя Рівненського міського суду Наталія Кучина відмовила в задоволенні позову колишнього заступника голови Управління СБУ в Рівненській області Олега Назарука проти журналістів "Четвертої влади".

Агенція повідомила, що жодних доказів тиску адвокат не надав, тож суддя відмовила в задоволенні клопотання.

У лютому Олег Назарук подав апеляційну скаргу і змінив адвоката. Втім, колегія суддів стала на бік журналістів.  

На думку Назарука, видання та журналістка Ганна Калаур, яка готувала відеоблог для Bihus.Info, у своїх матеріалах подала неправдиву інформацію про нього. Він вимагав її спростувати та виплатити грошову компенсацію (65 тисяч гривень) за заподіяні моральні збитки та оплату адвоката.

Претензії Олег Назарук має до матеріалу “Четвертої влади” “Земельні махінатори Рівненщини: як бізнес, завдяки чиновникам, привласнює десятки гектарів”. В розслідуванні йшлося про те, що Олег Назарук пов'язаний з “бізнес-тусовкою”, яка на Рівненщині привласнила майже півтори сотні гектарів землі.

Крім того, розслідування містить відеоблог журналістки Ганни Калаур для Bihus.Info, в якому вона розповідає, хто такий Олег Назарук, чим запам'ятався, коли працював на державних посадах, а також про “провалену” справу Назарука, якого звинувачували в організації "бурштинового угруповання" та в корупційному злочині.

Liked the article?
Help us be even more cool!