ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Полковник СБУ програв суд "Четвертій владі"

30.12.2020, 16:08
Фото – Четверта влада
Фото – Четверта влада

29 грудня суддя Рівненського міського суду Наталія Кучина відмовила в задоволенні позову колишнього заступника голови Управління Служби безпеки України в Рівненській області Олега Назарука проти журналістів "Четвертої влади", повідомляє “Четверта влада”.

На думку Назарука, видання та журналістка Ганна Калаур, яка готувала відеоблог для "Бігус.інфо", у своїх матеріалах подали неправдиву інформацію про нього. Він вимагав її спростувати та виплатити грошову компенсацію – 65 тисяч гривень – за заподіяні моральні збитки та оплату адвоката.

Претензії Олег Назарук має до матеріалу "Четвертої влади" "Земельні махінатори Рівненщини: як бізнес, завдяки чиновникам, привласнює десятки гектарів".

В розслідуванні йдеться про те, що Олег Назарук пов'язаний із “бізнес-тусовкою”, яка на Рівненщині привласнила майже півтори сотні гектарів землі.

Крім того, розслідування містить відеоблог журналістки Ганни Калаур для "Бігус.інфо", в якому вона розповідає, хто такий Олег Назарук, чим запам'ятався, коли працював на державних посадах, а також про "провалену" справу Назарука, якого звинувачували в організації "бурштинового угруповання" та в корупційному злочині. 

У позові до видання Назарук стверджував, що згадані матеріали стали причиною страждань: "Я відчуваю біль, гнів та обурення", –  зазначив він у позові.

На засіданні суду 10 грудня адвокат Олега Назарука Станіслав Костюченко клопотав про відвід судді Рівненського міського суду Наталії Кучиної:

"Ми маємо інформацію про те, що з боку громадської організації "Агенція журналістських розслідувань "Четверта влада" чиниться тиск на суддю при розгляді цієї справи. Нам з цих причин зрозуміло, чому справа розглядається так довго, з порушенням визначених строків", – заявляв адвокат Станіслав Костюченко.

Агенція повідомляє, що жодних доказів тиску адвокат не надав, тож суддя відмовила в задоволенні клопотання.

"Четверта влада" в суді надала досить доказів на підтвердження своїх тверджень у матеріалі. Позицію видання в суді відстоювала адвокатка Інституту розвитку регіональної преси Віра Крат.

Суддя Наталія Кучина відмовила Олегу Назаруку в задоволенні його позовних вимог. Оголосила вступну і резулятивну частини рішення. Повне рішення суду має бути готове протягом 10 днів.

З часу отримання повного рішення позивач може оскаржити його в апеляційному суді.

Liked the article?
Help us be even more cool!