ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція відкрила справу за заявою Портнова про перешкоджання журналістами "Схем"

08.11.2019, 10:38
Фото - Радіо Свобода
Фото - Радіо Свобода

Поліція розпочала кримінальне провадження за заявою адвоката ексзаступника глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова про вчинення невідомими особами правопорушень, зокрема перешкоджання професійній діяльності журналістів і порушення недоторканності приватного життя.

Відповідна заява надійшла до поліції 7 листопада, повідомляється на сайті Нацполції. 

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за двома статтями Кримінального кодексу України - за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (стаття 171 ККУ) та порушення недоторканності приватного життя (стаття 182 ККУ).

Як повідомила Радіо Свобода речниця Національної поліції Оксана Блищик, до Нацполіції звернувся адвокат Портнова, що в період з 26 жовтня по 31 жовтня на території Печерського району Києва невстановлені особи здійснюють відносно Портнова незаконне збирання інформації. 

“У заяві були викладені обставини, які заявник вважає порушенням його прав і порушенням чинного законодавства. Слідчі, як того вимагає Кримінальний процесуальний кодекс України, зокрема, стаття 214 КПК, внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за двома статтями Кримінального кодексу України – статтею 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і статтею 182 (Порушення недоторканності приватного життя). Буде проведене досудове розслідування для того, щоб встановити всі обставини, викладені в цій заяві, і ухвалити кінцеве процесуальне рішення в цьому кримінальному провадженні”, – повідомила Оксана Блищик.

Як повідомляв ІМІ, 7 листопада поліція розпочала кримінальне провадження за фактом звернень про погрози журналістам Радіо Свобода - за ч.2 ст.171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та за ч.1 ст.345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

31 жовтня колишній народний депутат та ексзаступник очільника Адміністрації Президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов оприлюднив персональні дані члена знімальної групи програми "Схеми: корупція в деталях" через те, що редакція готує розслідування щодо впливу та зв’язків колишнього посадовця з новою українською владою.

Редакція розцінює публікацію Андрієм Портновим персональних даних водія програми як прямий тиск на команду “Схем”.

Президент Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа Джеймі Флай засудив розголошення персональних даних співробітників проєкту “Схеми”.

Ексзаступник голови Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов вважає, що журналісти Радіо Свобода здійснюють протиправну діяльність. Через це він оприлюднив три номери автівок, які, за його словами, пов'язані з журналістами.

4 листопада Медіарух "Медіа за усвідомлений вибір" та інші представники медіа закликали владу та правоохоронні органи притягнути до відповідальності експосадовця Андрія Портнова у зв'язку з погрозами на адресу програми журналістських розслідувань “Схеми” і просить гарантувати безпеку журналістам.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!