ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція відкрила справу через погрози Портнова журналістам Радіо Свобода

07.11.2019, 10:27
Фото - УНІАН
Фото - УНІАН

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом звернень про погрози журналістам Радіо Свобода. Про це повідомляється на сайті Національної поліції.

Вказані відомості кваліфіковані слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України за двома статтями Кримінального кодексу України.

Зокрема, відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли за ч.2 ст.171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та за ч.1 ст.345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв ІМІ, 31 жовтня колишній народний депутат та ексзаступник очільника Адміністрації Президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов оприлюднив персональні дані члена знімальної групи програми "Схеми: корупція в деталях" через те, що редакція готує розслідування щодо впливу та зв’язків колишнього посадовця з новою українською владою.

Редакція розцінює публікацію Андрієм Портновим персональних даних водія програми як прямий тиск на команду “Схем”.

Президент Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа Джеймі Флай засудив розголошення персональних даних співробітників проєкту “Схеми”.

Ексзаступник голови Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов вважає, що журналісти Радіо Свобода здійснюють протиправну діяльність. Через це він оприлюднив три номери автівок, які, за його словами, пов'язані з журналістами.

4 листопада Медіарух "Медіа за усвідомлений вибір" та інші представники медіа закликали владу та правоохоронні органи притягнути до відповідальності експосадовця Андрія Портнова у зв'язку з погрозами на адресу програми журналістських розслідувань “Схеми” і просить гарантувати безпеку журналістам.

Liked the article?
Help us be even more cool!