ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція не розслідує жодної справи щодо перешкоджань ЗМІ під час суду над Медведчуком

15.06.2021, 11:20
Фото – "Детектор медіа"
Фото – "Детектор медіа"

Головне слідче управління Національної поліції в Києві не розслідує жодного кримінального провадження за фактом перешкоджань журналістам 13 травня перед та під час засідання Печерського районного суду Києва, що обирав запобіжний захід депутату Віктору Медведчуку.

Про це 14 червня Нацполіція повідомила “Детектору медіа”.

“В Єдиному реєстрі досудових розслідувань кримінальних проваджень за фактами, вказаними в запиті, слідчими підрозділами столичної поліції не розслідується”, – сказали поліцейські.

Видання зауважує, що ще 17 травня запитало, скільки заяв про перешкоджання працівники ЗМІ подали до поліції після суду та чи відкривали провадження за фактом публічних звернень, чи внаслідок моніторингу соціальних мереж, повідомлень ЗМІ тощо.

Раніше пресофіцерка Шевченківського управління поліції ГУ НП в місті Києві Анна Зубарєва повідомила, що журналісти поскаржилися правоохоронцям на перешкоджання професійній діяльності під Печерським районним судом Києва. Зубарєва не уточнила медіа, представники якого подали заяву до поліції. 

Як повідомляв ІМІ, 13 травня народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива заважав журналістці hromadske Вікторії Рощиній вести стрім з-під будівлі суду, де обирали запобіжний захід лідеру партії Віктору Медведчуку, та припустився некоректних висловлювань на адресу журналіста Богдана Кутєпова.

Невідомий чоловік заблокував кореспондента видання “Букви” та застосував фізичну силу, придавивши рукою горло, біля Печерського райсуду Києва, де народному депутату від “Опозиційної платформи – За життя” Віктору Медведчуку обирали міру запобіжного заходу.

Народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Ілля Кива заважав оператору 24 каналу вести відеознімання в Печерському районному суді Києва.

Також охоронці Медведчука не пускали до суду журналіста Watchers.Media Станіслава Козлюка.

Liked the article?
Help us be even more cool!