ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Невідомий придавив горло журналісту "Букв" під судом, де розглядають справу Медведчука

13.05.2021, 14:08
Фото – Стас Козлюк
Фото – Стас Козлюк

Невідомий чоловік заблокував кореспондента видання “Букви” та застосував фізичну силу, придавивши рукою горло, біля Печерського райсуду Києва, де народному депутату від “Опозиційної платформи – За життя” Віктору Медведчуку обирають міру запобіжного заходу.

Про це повідомляється на сайті видання.

Крім того, охорона Медведчука не пустила журналіста “Букв” до будівлі суду.

ІМІ з'ясував, що напад стався на журналіста Яна Доброносова.

"Коли Медведчук вийшов з машини, люди в цивільному одразу почали блокувати нас. Після того як усі записали Медведчука, він пішов до суду. Я намагався теж туди потрапити, але охорона миттєво відтіснила мене руками, потягла назад. Один з них піджав мене ліктем під горло і тримав 10 секунд мінімум, поки Медведчук не зайшов усередину. Після чого вони заблокували прохід і фізично не дали зайти", – розповів ІМІ Доброносов.

Як пише видання, ще до приїзду Медведчука біля суду з’явилися його однопартійці, зокрема Ілля Кива, та молодики спортивної статури, які фактично оточили територію біля входу. 

Водночас охорона Медведчука відштовхувала журналістів. Разом з тим поліціянти ніяк на це не реагували.

Щодо молодиків, які блокували роботу журналістів, Медведчук заявив, що це не його охорона, а “патріоти ОПЗЖ”, прихильники партії.

Нагадаємо, 2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють телеканалами “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри в державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів у Криму народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

Того ж дня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова та голова Служби безпеки України Іван Баканов заявили, що Віктор Медведчук і Тарас Козак підозрюються у вчиненні державної зради та незакінченому замаху на розграбування національних цінностей на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 438 КК України).

Також вони допомагали Росії в підривній діяльності проти України шляхом ведення інформаційної війни.

Liked the article?
Help us be even more cool!