ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліцейського, підозрюваного в організації підпалу авто журналістки Радіо Свобода, звільнять з Нацполіції

11.02.2020, 15:00
Фото – Нацполіція
Фото – Нацполіція

Головне управління Національної поліції у Львівській області проводить службове розслідування щодо поліцейського, причетного до організації підпалу автомобіля львівської журналістки. Вирішується питання про звільнення його з органів Національної поліції.

Про це повідомляється на сайті Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Як повідомив керівник поліції Львівщини Василь Віконський, встановлюються всі обставини причетності працівника поліції до скоєння злочину. 

“Я призначив службове розслідування за цим фактом і хочу подякувати працівникам прокуратури Львівщини, управління Служби безпеки України за те, що допомогли викрити зловмисника в наших лавах. Ми будемо максимально сприяти у встановленні всіх обставин причетності працівника поліції до цього злочину. Жодних поблажок тут не може бути. Моя позиція однозначна: після проведення службового розслідування поліцейського буде звільнено”, – зазначив Василь Віконський.

Як повідомляв ІМІ, 30 січня у Львові невідомий підпалив автомобіль, що належить журналістці Радіо Свобода Галині Терещук.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 347-1 (“Умисне знищення або пошкодження майна журналіста”) КК України.

Основна версія підпалу автомобіля журналістки Радіо Свобода Галини Терещук – її професійна діяльність, повідомив начальник слідчого відділу Галицького районного відділу поліції Львова Василь Васько.

6 лютого СБУ повідомила про затримання в Одесі жителя Хмельницької області, який, за версією слідства, підпалив у Львові авто подружжя журналістів Галини та Василя Терещуків. Йому інкримінують частину 2 статті 194 Кримінального кодексу – умисне пошкодження чужого майна. Санкція статті передбачає від 3 до 10 років позбавлення волі.

7 лютого Галицький районний суд Львова обрав підозрюваному в підпалі автівки журналістки Радіо Свобода запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 

11 лютого СБУ з прокуратурою встановила особу чоловіка, який підозрюється в замовленні підпалу автомобіля журналістки Радіо Свобода у Львові, – це мешканець Львова, який раніше мав судимість і відомий у кримінальному світі за контрабандними схемами та розкраданням палива з Львівської залізниці.

Також під час досудового розслідування встановлено, що до організації підпалу автомобіля причетний працівник одного з відділів поліції Львова.

Liked the article?
Help us be even more cool!