ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліцейські припинили охороняти "палац" Медведчука після матеріалу УП

27.10.2022, 12:38
Фото - фейсбук Володимира Зеленського
Фото - фейсбук Володимира Зеленського

У ніч на 27 жовтня поліція охорони залишила маєток Віктора Медведчука в Києві.

Про це пише "Українська правда" із посиланням на джерела на території маєтку.

Опівночі поліція охорони, яка згідно договору встановила пост біля маєтку кума Путіна у Пущі-Водиці, припинила виконувати послуги з охорони об‘єкту. 

Наразі УП встановлює, чи було розірвано договір щодо охорони майна. 

3 жовтня юристи компанії дружини Медведчука Оксани Марченко прийшли повертати майно Віктора Медведчука у Пущі-Водиці. Керівник ГО "НПУ Межигір’я" Денис Тарахкотелик повідомив, що маєток Медведчука та прилегла територія з середини березня охороняються ГО "НПУ Межигір’я" в рамках домовленості з офісом Генерального прокурора про зберігання майна на час слідчих дій. Раніше джерела УП повідомили, що на території постійно чергує поліція охорони, послуги якої платні, а патрульні, які прибули на місце, обшукали знімальну групу УП.

Як повідомляв ІМІ, Україна повернула 21 вересня з російського полону 215 українських захисників та захисниць. 108 з них – це бійці полку "Азов". Їх обміняли на Віктора Медведчука.

Віктору Медведчуку раніше повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 258-3 (сприяння терористичній організації) та ч. 1 ст. 438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України.

Після обміну т.в.о. голови СБУ Василь Малюк заявив, що обмін підозрюваного в державній зраді Віктора Медведчука не перешкоджає розгляду його справи в суді.

"Медведчук – це не просто кум Путіна, а якісно задокументований нами державний зрадник. Його провину повністю зафіксовано у відповідних матеріалах, які зібрала СБУ. Крім того, під час роботи по справах Медведчука ми знешкодили не одну агентурну мережу, затримали багатьох державних зрадників та здобули велику кількість важливої інформації, яку використовуємо в контррозвідувальних заходах. А тепер завдяки обміну ми змогли витягнути з російського полону героїв, на яких так чекають удома", – зазначив Василь Малюк.

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що після обміну 21 вересня кум Володимира Путіна нардеп від нині забороненої нині партії "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ) Віктор Медведчук опинився в Москві.

На початку жовтня Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом Міністерства юстиції про заборону громадської організації Віктора Медведчука "Український вибір – право народу".

Liked the article?
Help us be even more cool!