ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Обмін Медведчука не перешкоджає розгляду його справи про держзраду – СБУ

22.09.2022, 12:20
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Обмін підозрюваного в державній зраді Віктора Медведчука не перешкоджає розгляду його справи в суді.

Про це заявив т.в.о. голови СБУ Василь Малюк, розповівши про деталі обміну Медведчука на українських героїв.

"Це стосується і ухвалення рішень, і призначення покарання, і конфіскації арештованого майна. Адже в такому разі застосовується процедура спеціального судового розгляду за відсутності обвинуваченого", – сказав Малюк.

Він додав, що проведення обміну стало можливим завдяки змінам до чинного законодавства, які врегулювали відповідні правові механізми.

Так, щоб урятувати життя та здоров’я наших захисників, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими ухвалив рішення про здійснення обміну. Сам Медведчук також дав згоду на це. Тож суд задовольнив клопотання прокурора.

"Медведчук – це не просто кум Путіна, а якісно задокументований нами державний зрадник. Його провину повністю зафіксовано у відповідних матеріалах, які зібрала СБУ. Крім того, під час роботи по справах Медведчука ми знешкодили не одну агентурну мережу, затримали багатьох державних зрадників та здобули велику кількість важливої інформації, яку використовуємо в контррозвідувальних заходах. А тепер завдяки обміну ми змогли витягнути з російського полону героїв, на яких так чекають удома", – зазначив Василь Малюк.

Як повідомляв ІМІ, Україна повернула 21 вересня з російського полону 215 українських захисників та захисниць. 108 з них – це бійці полку "Азов". Їх обміняли на Віктора Медведчука.

Віктору Медведчуку раніше повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 258-3 (сприяння терористичній організації) та ч. 1 ст. 438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!