ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Після матеріалу УП про Укрінформ Юрчишин звернеться до Нацради

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин звернеться до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Про це він повідомив на Facebook-сторінці 

“Подяка журналістам, які не враховували “рекомендації”, – наголосив Юрчишин.

Як повідомляв ІМІ, УП оприлюднила статтю “Всі свої. Як Офіс президента бере під контроль Укрінформ”, у якій повідомила, що журналіст Олексій Мацука, якого вважають ставлеником Офісу президента, на посаді генерального директора інформаційного агентства Укрінформ запровадив цензуру, “темники”, а також планував переформатувати структуру агенції в такий спосіб, щоб на окремі посади призначити “потрібних” людей.

Що передувало

24 травня 2024 року Олексій Мацука заявив, що завершив роботу на посаді генерального директора Укрінформу.

23 травня 2024 року стало відомо, що гендиректором Укрінформу став речник Східного угруповання ЗСУ, полковник Сергій Череватий. 

Президент Володимир Зеленський 23 травня підписав указ про те, що посаду генерального директора Українського національного інформаційного агентства Укрінформ має обіймати військовослужбовець або військовослужбовиця.

Директорка ІМІ Оксана Романюк зазначила, що військовий, очоливши інформаційну агенцію Укрінформ, може зіткнутися з прямим конфліктом інтересів.

Сергій Череватий під час його представлення колективу Укрінформу заявив, що великих кадрових змін не планується і він дослухатиметься до здорових ідей у межах організації роботи Укрінформу.

Директорка ІМІ Оксана Романюк вважає, що Офіс президента для вирішення кризи з цензурою в Укрінформі має забезпечити прозорий конкурс на посаду керівника медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!