ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Директорка ІМІ: Військовий, очоливши Укрінформ, може зіткнутися з прямим конфліктом інтересів

Оксана Романюк, фото – Суспільне
Оксана Романюк, фото – Суспільне

Військовий, очоливши інформаційну агенцію Укрінформ, може стикнутися з прямим конфліктом інтересів. Так прокоментувала призначення військової особи замість цивільної директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк. 

“Ми всі дуже поважаємо українських військових і надзвичайно вдячні нашим ЗСУ. Але військовий, очоливши медіа, стикається з прямим конфліктом інтересів через свої обов'язки перед військовим керівництвом, які можуть протирічити редакційним політикам медіа. У той час як медіа можуть критикувати військове керівництво, військові повинні дотримуватись ієрархічної структури та виконувати накази, що унеможливлює будь-які критичні висловлювання щодо військових дій чи керівництва”, – зазначила Романюк.

За її словами, сутність військової системи полягає в суворій ієрархії та дисципліні, де непокора наказам може призвести до серйозних наслідків, включаючи дисциплінарні та кримінальні покарання. 

“Таким чином, від військових не очікується журналістика, а їхні завдання та обов'язки значно відрізняються від медійних стандартів об'єктивності та незалежності. “Мілітаризація” Укрінформу, прописана на рівні указу Президента, може викликати питання і в наших західних партнерів”, – вважає директорка ІМІ. 

Як повідомляв ІМІ, 23 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про те, що посаду генерального директора Українського національного інформаційного агентства Укрінформ має обіймати військовослужбовець або військовослужбовиця.

24 травня 2024 року Олексій Мацука повідомив, що завершив роботу на посаді генерального директора Укрінформу.

23 травня стало відомо, що генеральним директором національного інформаційного агентства Укрінформ став речник Східного угруповання ЗСУ, полковник Сергій Череватий.

Liked the article?
Help us be even more cool!