ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Після арешту Дурова Telegram почав модерувати контент у приватних чатах

06.09.2024, 16:23

Після арешту засновника платформи Telegram Павла Дурова у Франції месенджер дозволив користувачам скаржитися модераторам на контент у приватних чатах, повідомляє TechCrunch.

Раніше на сторінці FAQ месенджера зазначалося, що приватні чати захищені від запитів на модерацію. 

“Усі особисті й групові чати в Telegram доступні лише їхнім учасникам. Ми не обробляємо жодних запитів, пов'язаних з ними”, – йшлося в попередній версії FAQ.

Проте 5 вересня Telegram оновив сторінку FAQ: “Усі застосунки Telegram мають кнопки “Поскаржитися”, які дозволяють позначати незаконний контент для наших модераторів – всього за кілька кліків”.

Платформа також надала електронну адресу для запитів на автоматичне видалення, порадивши користувачам додавати посилання на контент, що потребує уваги модераторів.

Представник Telegram Ремі Вон повідомив TechCrunch, що користувачі завжди могли “скаржитися модераторам на повідомлення в будь-якій групі” й що цей механізм “працює як пересилання повідомлення”. Зміни у FAQ лише “зрозуміліше пояснюють користувачам, як скаржитися на контент у Telegram, зокрема через DSA”, додав він.

Затримання Павла Дурова у Франції

Власника платформи Telegram Павла Дурова арештували в аеропорту Ле-Бурже поблизу Парижа ввечері 24 серпня. Ордер на арешт Дурова видала служба запобігання насильству щодо неповнолітніх у межах розслідування ймовірних злочинів, включно із шахрайством, торгівлею наркотиками, кіберзалякуванням, організованою злочинністю і сприянням тероризму. Дурова звинувачують у невжитті заходів щодо припинення злочинного використання його платформи.

Telegram заявив, що дотримується законів ЄС, включно із законом про цифрові послуги, – його модерація відповідає галузевим стандартам.

Французький суддя 28 серпня розпочав офіційне розслідування щодо Павла Дурова в межах справи про організовану злочинність у месенджері та відпустив його під заставу в 5 млн євро за умови, що той двічі на тиждень звітуватиме поліції й не виїжджатиме з Франції.

Також відомо, що французька влада в березні 2024 року видала ордер на арешт не тільки Павла Дурова, але й на його брата Миколу, який є співзасновником Telegram.

6 вересня Павло Дуров повідомив, що правоохоронці Франції мали всі можливості для отримання відповідей від Telegram у межах розслідування, оскільки компанія має офіційного представника в ЄС.

Марія Ігнатьва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!