ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дуров стверджує, що французька влада могла зв'язатися з Telegram

Власник платформи Telegram Павло Дуров заявив, що правоохоронці Франції мали всі можливості для отримання відповідей від Telegram у межах розслідування, оскільки компанія має офіційного представника в ЄС.

Про це Дуров повідомив у своєму телеграм-каналі.

Він зазначив, що електронна адреса цього представника доступна публічно для будь-кого в ЄС, хто загуглить “Telegram EU address for law enforcement”.

“Французька влада мала численні способи звернутися до мене по допомогу. Як громадянин Франції, я був частим гостем у французькому консульстві в Дубаї. Деякий час тому, на запит влади, я особисто допоміг їм встановити гарячу лінію з Telegram для боротьби із загрозою тероризму у Франції”, – повідомив Дуров.

Він також підкреслив, що платформа завжди прагне до конструктивної взаємодії з регуляторами, щоб досягти правильного балансу між захистом конфіденційності та гарантуванням безпеки. “Telegram завжди відкритий для діалогу”, – додав він.

Втім, за словами Дурова, не завжди вдається знайти порозуміння з національними регуляторами щодо цього балансу.

“У таких випадках ми готові залишити країну. Ми вже робили це неодноразово. Коли Росія вимагала передати “ключі шифрування” для забезпечення спостереження, ми відмовилися – і Telegram був заборонений у Росії. Коли Іран вимагав заблокувати канали мирних протестувальників, ми відмовилися – і Telegram був заборонений в Ірані”, – написав Дуров.

Затримання Павла Дурова у Франції

Власника платформи Telegram Павла Дурова арештували в аеропорту Ле-Бурже поблизу Парижа ввечері 24 серпня. Ордер на арешт Дурова видала служба запобігання насильству щодо неповнолітніх у межах розслідування ймовірних злочинів, включно із шахрайством, торгівлею наркотиками, кіберзалякуванням, організованою злочинністю і сприянням тероризму. Дурова звинувачують у невжитті заходів щодо припинення злочинного використання його платформи.

Telegram заявив, що дотримується законів ЄС, включно із законом про цифрові послуги, – його модерація відповідає галузевим стандартам.

Французький суддя 28 серпня розпочав офіційне розслідування щодо Павла Дурова в межах справи про організовану злочинність у месенджері та відпустив його під заставу в 5 млн євро за умови, що той двічі на тиждень звітуватиме поліції й не виїжджатиме з Франції.

Також відомо, що французька влада в березні 2024 року видала ордер на арешт не тільки Павла Дурова, але й на його брата Миколу, який є співзасновником Telegram.

Liked the article?
Help us be even more cool!