ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під час війни суд у справі Шеремета зупинився, всі обвинувачені на волі

21.07.2022, 12:02
Фото – Дмитро Ларін, УП
Фото – Дмитро Ларін, УП

Суд у справі вбивства журналіста “Української правди” Павла Шеремета не проводить засідання з 21 лютого. Про це йдеться у відповіді Офісу генерального прокурора на запит “Української правди”.

“Після 21.01.2022 судові засідання… не проводились, у тому числі за клопотаннями самих обвинувачених про відкладення судового розгляду. На цей час в обвинувачених Антоненка, Кузьменко та Дугарь запобіжні заходи відсутні”, – йдеться у відповіді.

Також Офіс генпрокурора повідомив, що обвинувачені не зверталися до нього з проханням зняти з них санкції для участі у війні.

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що деяких арештованих відпускатимуть, якщо вони погодяться воювати на фронті.

Також видання просило повідомити, чи не знищувались у справі про вбивство Шеремета будь-які матеріали, оскільки під час воєнного стану посадовці можуть знищувати документи, що становлять таємницю. Прокуратура відповіла, що таких дій вона не вчиняла.

Як повідомляв ІМІ, Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля. 12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Національна поліція затримала та оголосила обґрунтовану підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. Нині серед підозрюваних – сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко (Riffmaster), військовий медик Яна Дугарь та волонтерка Юлія Кузьменко. У січні 2022 року суд залишив Антоненка та Кузьменко під нічним домашнім арештом, а Дугарь перебувала під заставою в розмірі 168 тис. 160 грн. Вони заявляють про непричетність до вбивства та вважають переслідування політичним.

Liked the article?
Help us be even more cool!