ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Перейменування об'єктів у Києві: українці проголосували за вулиці на честь Махова та Левіна

21.06.2022, 12:15
Фото - УНІАН
Фото - УНІАН

Понад 6,5 мільйонів голосів громадяни України віддали у голосуванні за дерусифікацію об'єктів топоніміки Києва, повідомляє Київська міська рада.

Рейтингове електронне голосування щодо перейменувань міських об’єктів, назви яких пов’язані з російською федерацією та її сателітами проходило у застосунку Київ Цифровий. 

До рейтингового голосування увійшли 296 об’єктів, які були відібрані експертною комісією. Усього за чотири дні понад 6,5 млн голосів були віддані за нові назви для вулиць, провулків, бульварів, проспектів та площ.

Наразі отримані результати голосування передано в Київську міську раду для подальшого розгляду експертної комісії. Згодом на основі експертних висновків депутатський корпус міськради прийматиме рішення щодо перейменувань міських об'єктів.

Так, згідно з результатами голосування, українці вважають, що вулиця Багратіона має бути названа на честь фотожурналіста Максима Левіна, якого вбили у березні російські військові на Київщині. 

Вулиця Біломорська - на честь активістки Катерини Гандзюк, яка померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року після нападу у Херсоні, коли невідомий облив її сірчаною кислотою.

Вулиця Волгоградська має бути названа на честь голови ГО “Захистимо Протасів Яр”, розвідника 93 окремої механізованої бригади “Холодний Яр” Романа Ратушного, який загинув 9 червня у бою під Ізюмом (Харківщина).

Вулиця Жолудєва - на честь журналіста, військовослужбовця Олександра Махова, який загинув 4 травня під час бойових дій під Ізюмом на Харківщині.

Liked the article?
Help us be even more cool!