ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Парламент Молдови заборонив російські телепрограми

08.12.2017, 10:45
Фото - eurointegration.com.ua

Парламент Республіки Молдова 7 грудня більшістю голосів ухвалив закон про заборону ретрансляції на території країни пропагандистських програм російських телевізійних каналів, повідомляє Укрінформ.

Згідно з документом, заборона стосуватиметься тільки інформаційних, аналітичних, політичних і військових програм російського телебачення.

Порушникам закону загрожують грошові штрафи від двох до трьох з половиною тисяч євро, а в разі повторного порушення штрафи можуть збільшитися до п'яти тисяч євро, також Координаційна рада з телебачення і радіо матиме право ініціювати процедуру відкликання ліцензії на мовлення.

За ухвалення закону проголосував 61 (зі 101) депутат парламенту, проти його прийняття висловилися опозиційні комуністи і депутати від Партії соціалістів.

Раніше з ініціативою про заборону російської телевізійної пропаганди на території Молдови виступила Демократична партія.

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що не підпише закон. Згідно з молдавським законодавством, якщо глава держави відмовляється підписувати закон, депутати парламенту мають право повторно проголосувати за його ухвалення, після чого закон буде опублікований в “Офіційному моніторі”.

Liked the article?
Help us be even more cool!