ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У виші, де захищався Кива, визнали, що його помічники організували "акредитацію" для ЗМІ

12.05.2021, 10:35
Фото – скріншот з відео Букв
Фото – скріншот з відео Букв

У державному Інституті підготовки кадрів Держслужби зайнятості України, де захищався нардеп Ілля Кива, визнали, що попри вимогу до відкритості захисту дисертації, помічники нардепа організували “акредитацію” для ЗМІ, а охорона вишу не перешкоджала тітушкам.

Про це в коментарі “Українській правді” повідомив керівник центру медіакомунікацій інституту Юрій Нестеряк.

“Чесно кажучи, я їм повідомляв – рєбята, нічим добрим це не закінчиться. Бо є реальна норма – перешкоджання професійній діяльності журналіста. Все, що я міг сказати, я сказав. Апелюйте або до самого дисертанта, або до його якихось офіційних служб. Якісь люди називалися його помічниками, офіційними помічниками – я їх не знаю, як і Іллю Киву”, – зазначив Нестеряк.

Бездіяльність своєї охорони в Інституті пояснили тим, щоб це наймана організація, а не свої працівники – “вони охороняють наші приміщення за угодою, тому вони і не втручалися, я їх розумію”.

В інституті наголосили, що виступили лише місцем для захисту дисертації, а до Киви як аспіранта не мають жодного стосунку: він навчався в іншому виші, Міжрегіональній академії управління персоналом.

Водночас, зауважує видання, у спеціалізованій вченій раді на 19 членів, де захищався Кива, було кілька науковців з цього самого інституту, а очолювала її ректорка вишу Радмила Войтович.

Як повідомляв ІМІ, 26 квітня невідомі чоловіки не пустили частину журналістів на захист кандидатської дисертації народного депутата Іллі Киви в Інституті підготовки кадрів державної служби зайнятості. Зокрема, не пустили журналіста проєкту “Бігус.Інфо” Данила Мокрика, журналістів 24 каналу, “Української правди” та 5 каналу. Аргументували відмову відсутністю в списку акредитації. 

Журналіст Данило Мокрик викликав поліцію та написав заяву про перешкоджання.  

Водночас на захід потрапили “112 Україна”, NewsOne, ZIK, “Перший незалежний”.

Liked the article?
Help us be even more cool!