ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мокрик повідомив, що ДБР не відкрило справу щодо перешкоджання на захисті дисертації Киви

12.05.2021, 16:01
Фото – фейсбук Данила Мокрика
Фото – фейсбук Данила Мокрика

Державне бюро розслідувань не відкрило провадження за заявою журналіста Bihus.info Данила Мокрика про перешкоджання з боку поліцейського Юрія Рузанова, який не пускав його та інших журналістів на захист дисертації народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Іллі Киви. 

Про це Данило Мокрик повідомив 12 травня на своїй фейсбук-сторінці. 

За словами журналіста, минулого тижня вони разом з юристами написали заяву до Державного бюро розслідувань про вчинення Рузановим злочину за ст. 171 ККУ: “з викладом усіх фактичних обставин і купою відео, на якому зафіксовано недопуск”.

Проте ДБР у своїй відповіді повідомило, що розглянули заяву Мокрика як звернення громадян.

“Сьогодні ДБР прислало відповідь. Ні, вони не внесли відомості до ЄРДР і не розпочали розслідування, як мали б зробити за законом (ст. 214 КПК). Вони потрактували заяву як звернення громадян. І передали його до київського ТУ ДБР. Заяву під великим заголовком “Заява про вчинення кримінального правопорушення, в порядку ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України” – у звернення громадян. Це – все що треба знати про “відповідальність для всіх”, “невідворотність покарання” і “ніхто не покриває поліцію” в Україні”, – написав Данило.

Як повідомляв ІМІ, у державному Інституті підготовки кадрів Держслужби зайнятості України, де захищався нардеп Ілля Кива, визнали, що попри вимогу до відкритості захисту дисертації помічники нардепа організували “акредитацію” для ЗМІ, а охорона вишу не перешкоджала тітушкам.

26 квітня невідомі чоловіки не пустили частину журналістів на захист кандидатської дисертації народного депутата Іллі Киви в Інституті підготовки кадрів державної служби зайнятості. Зокрема, не пустили журналіста проєкту “Бігус.Інфо” Данила Мокрика, журналістів 24 каналу, “Української правди” та 5 каналу. Аргументували відмову відсутністю в списку акредитації. 

Журналіст Данило Мокрик викликав поліцію та написав заяву про перешкоджання.  

Водночас на захід потрапили “112 Україна”, NewsOne, ZIK, “Перший незалежний”.

Liked the article?
Help us be even more cool!