ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти нагородили відзнаками спілки журналістів РФ двох пропагандистів у Запорізькій області

Фото – окупаційний телеграм-канал
Фото – окупаційний телеграм-канал

Російські окупанти нагородили почесними відзнаками спілки журналістів РФ двох очільників пропагандистських медіа, які працюють на тимчасово окупованій частині Запорізької області.

Про це повідомляється в офіційному пропагандистському телеграм-каналі “Зa!ТВ”.

Зокрема, російські відзнаки “За заслуги перед професійною спільнотою” отримали директор пропагандистського телеканалу “За!ТВ” Олександр Назаров і головна редакторка Тетяна Конраді.

Пропагандисти отримали відзнаки саме за те, що “під час підготовки до референдуму у 2022 році вони запустили в Запорізькій області першу багатотиражну газету “Запорожский вестник”.

Тетяна Конраді до 2019 року працювала в Росії в державній телерадіокомпанії “Новосибірськ”. Пізніше вона переїхала до окупованого Росією Криму і працювала в медіа окупованого Севастополя. Після початку повномасштабного вторгнення вона перебралася до Запорізької області, де стала займатися створенням і управлінням пропагандистських медіа. Зараз Конраді є головредкою телеканалу окупантів “За!ТВ”.

Олександр Назаров також з Росії. Раніше він, за даними РІА Південь, очолював онлайн-медіа в Красноярську і вів музичну діяльність. Пізніше він також переїхав до окупованого Криму, де працював у Севастопольській ТРК. На посаді директора За!ТВ він змінив ще одного пропагандиста Вадима Кучера, який також був ініціатором створення на тимчасово окупованій території квазіутворення спілки журналістів Запорізької області.

Нагадаємо, в липні 2022 року на тимчасово окупованій території Запорізької області окупанти почали розповсюджувати щотижневик “Запорожский вестник”. Перший номер вийшов накладом 200 тисяч примірників і був надрукований у Криму.  Протягом тривалого часу в газеті у вихідних даних не було жодних згадок про керівників видання. Зараз стало відомо, що головним редактором був Олександр Назаров.

В останньому, 26-му номері “Запорожского вестника”, датованому 5 жовтня 2023 року, Назаров також вказується як головний редактор газети. Він поєднує дві позиції: директора телеканалу і головреда пропагандистської газети.

Також у вихідних даних від 5 жовтня міститься інформація, що газета має наклад 300 тисяч примірників, розповсюджується безкоштовно і друкується в окупованому Мелітополі в типографії ГУП “Реклама  Плюс”. Типографія розташована за адресою: Мелітополь, вул. Дар’ї Дугіної (підірваної в автівці російської пропагандистки), д. 15/2.

Як повідомляв ІМІ, російський пропагандистський телеканал “За!ТВ” почав мовлення 1 серпня 2022 року. У жовтні 2022 року біля будівлі, в якій розташована пропагандистська телекомпанія “За!ТВ”, а також офіси ФСБ Росії та призначеного окупаційною владою губернатора Запорізької області Євгена Балицького, вибухнула автівка.

За!ТВ входить до медіахолдингу “ЗаМедіа”, який створив пропагандист Олександр Малькевич. “Репортери без кордонів” випустили розслідування “Пропаганда Малькевича. Партнерська мережа Вагнера в Україні”, де розповідають, як підприємець Олександр Малькевич у рекордно короткі терміни створив пропагандистський апарат на Півдні України.

На фото зліва направо: голова російської спілки журналістів Володимир Соловйов;  Анна Москалець, заступниця голови псевдоорганізації “Спілка журналістів Запорізької області”; Тетяна Конраді, головредка За!ТВ; Сергій Корабельников, голова псевдоорганізації “Спілка журналістів Запорізької області”.

Liked the article?
Help us be even more cool!