ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Оголошено підозру чоловіку, який зламав камеру журналісту під час знімання в лаврі

18.04.2023, 16:48
Фото – Київська міська прокуратура
Фото – Київська міська прокуратура

Правоохоронці повідомили про підозру громадянину України, який зламав відеокамеру журналісту одного з інтернет-видань на території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, повідомила Київська міська прокуратура.

За матеріалами слідства, 17 квітня журналіст одного з інтернет-видань проводив знімання в приміщенні церковного магазину, розташованого на території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

У цей час до журналіста підійшов 48-річний чоловік, який на добровільних засадах охороняє вказане приміщення. 

“Він намагався відібрати в журналіста обладнання для відеозйомки та в подальшому, застосовуючи фізичний вплив, відламав кріплення до відеокамери та пошкодив світлодіодну лампу. В результаті вказаних протиправних дій журналіст не міг продовжувати свою законну професійну діяльність”, – повідомляє прокуратура.

Підозру чоловіку повідомлено за фактом умисного перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171 КК України). Санкція статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, 17 квітня Нацполіція Києва повідомила, що невідомий чоловік пошкодив світлове обладнання відеокамери журналісту одного з інтернет-видань під час знімання сюжету на території Києво-Печерської лаври. За цим фактом дізнавачі Печерського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”).

Як стало відомо ІМІ з власних джерел, постраждалий журналіст працює в онлайн-виданні “Наша версія”.

Liked the article?
Help us be even more cool!