ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На території Києво-Печерської лаври пошкодили обладнання журналісту

18.04.2023, 09:52
Фото – kyiv.npu.gov.ua
Фото – kyiv.npu.gov.ua

Невідомий чоловік пошкодив світлове обладнання відеокамери журналісту одного з інтернет-видань під час знімання сюжету на території Києво-Печерської лаври. 

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності, повідомляється на сайті Головного управління Нацполіції Києва. 

Як повідомили в поліції, до них звернувся журналіст одного з інтернет-видань із заявою щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів на вулиці Лаврській. За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група. 

На місці події заявник повідомив поліцейським, що на території Києво-Печерської лаври невідомий пошкодив йому світлове обладнання для відеокамери. 

Правоохоронці встановили, що порушником виявився уродженець Волинської області, 1974 року народження.

За цим фактом дізнавачі Печерського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів"). Санкція статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Як стало відомо ІМІ з власних джерел, постраждалий журналіст працює в онлайн-виданні "Наша версія".

Як повідомляв ІМІ, правоохоронці 11 квітня скерували до суду обвинувальний акт стосовно служителя Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, який зламав камеру знімальній групі Суспільного мовлення.

30  березня священник УПЦ МП штовхнув кореспондентку Суспільного Дар'ю Нематіан Золбін, коли вона намагалася поставити запитання митрополиту Павлу, та зірвав кріплення на камері оператора Віктора Мозгового. 3 квітня поліція Києва повідомила про підозру священнослужителю УПЦ МП, який пошкодив техніку знімальної групи ЗМІ на території Києво-Печерської лаври.

30 березня митрополит УПЦ МП Павло Лебідь намагався вибити мікрофон у кореспондентки телеканалу "Еспресо" Валерії Пашко під час спілкування з журналістами в Києво-Печерській лаврі.

Також цього дня людина в рясі пошкодила фотокореспонденту інтернет-видання "Телеграф" Яну Доброносову зарядний дріт для телефона під час штовханини в Києво-Печерській лаврі за участю митрополита УПЦ МП Павла Лебідя.

Того ж дня, 30 березня, поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності на території Києво-Печерської лаври.

Liked the article?
Help us be even more cool!