ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Офіс Ради Європи закликає парламент розглянути законопроєкт про медіа

10.07.2020, 14:15
Фото – Patrick Seeger / EPA / EFE
Фото – Patrick Seeger / EPA / EFE

Офіс Ради Європи в Україні вважає важливим розглянути законопроєкт №2693-д “Про медіа” в першому читанні під час поточної сесії Верховної Ради України. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Офісу Ради Європи в Україні.

“Зважаючи на досягнутий значний прогрес, вважаємо дуже важливим скористатися позитивною динамікою та вікном можливостей, щоб розглянути законопроєкт “Про медіа” №2693-д у першому читанні під час поточної сесії Верховної Ради України”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, Рада Європи нагадує, що Україна має зобов’язання гармонізувати медійне законодавство відповідно до стандартів Ради Європи як країна-член організації та імплементувати Директиву ЄС про аудіовізуальні медіапослуги згідно з Угодою про асоціацію. 

“Законопроєкт “Про медіа” 2693-д є важливим кроком до виконання Україною цих зобов’язань”, – зазначає Ради Європи.

Також Рада Європи отримала запит на проведення експертизи оновленої версії законопроєкту і звертає увагу, що найближчим часом необхідно продовжити відкриті дискусії.

“З огляду на міжнародні зобов’язання України важливо, щоб законопроєкт повністю відповідав стандартам Ради Європи та положенням Директиви ЄС про аудіовізуальні медіапослуги: варто лібералізувати регулювання онлайн-медіа та друкованої преси, а також надати додаткові гарантії від можливих зловживань під час застосуванні санкцій (таких, зокрема, як блокування онлайн-медіа)”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, 2 липня у Верховній Раді депутати від “Слуги народу” зареєстрували доопрацьований законопроєкт “Про медіа” під №2693-д. Текст законопроєкту з'явився на сайті парламенту 6 липня.

1 липня Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити в першому читанні за основу доопрацьований законопроєкт “Про медіа” №2693-д і відхилити альтернативний законопроєкт №2693-2. 

19 червня “Детектор медіа” оприлюднив підготовлений робочою групою драфт тексту законопроєкту №2693 “Про медіа” в новій редакції.

Аналіз законопроєкту від ІМІ можна прочитати тут: частина 1, частина 2.

Liked the article?
Help us be even more cool!