ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Обвинувачений у вбивстві черкаського журналіста втік з-під домашнього арешту – ЗМІ

15.03.2023, 17:22

Обвинувачений у вбивстві черкаського журналіста Василя Сергієнка Володимир Воронков утік з-під домашнього арешту. Саме такий запобіжний захід йому обрала колегія суддів Городищенського районного суду у 2020 році.

Про це повідомляє видання “18000” з посиланням на Офіс генерального прокурора.

Як пише видання, Воронков зник з поля зору правоохоронців наприкінці 2022 року. Він уже відбував покарання за вбивство і в результаті розгляду цієї справи міг отримати пожиттєвий термін. 

Видання нагадує, що черкаські правоохоронці затримали Воронкова у 2015 році, коли він намагався скоїти інший злочин. Разом з ним на той момент перебували й інші ймовірні учасники вбивства Василя Серієнка, яке було скоєне 4 квітня 2014 року. 

Справу довгий час слухали різні колегії суддів на Черкащині, аж допоки її не передали до Києва у 2021 році. За цей час суд фактично відпустив з-під варти всіх фігурантів, зокрема не лише Воронкова, а й імовірного організатора Вадима Мельника, якого пов’язують з відомим черкаським бізнесменом Геннадієм Бобовим. Саме критика Бобова могла стати ймовірним мотивом злочину, скоєного особами, тісно пов’язаними з його бізнесовими структурами.

Крім того, правоохоронці повідомили про те, що ще двоє обвинувачених були мобілізовані до лав Збройних сил України. Йдеться про вже згаданого вище ймовірного організатора злочину Вадима Мельника, а також Віктора Горбенка, який, за версією слідства, брав участь у викрадені журналіста, керуючи однією з автівок, у якій перевозили жертву.

Горбенко свого часу намагався співпрацювати зі слідством, втім ці відомості розголосила під час судового засідання суддя Городищенського районного суду Людмила Синиця. Саме колегія за головування Синиці й пом’якшила запобіжний захід ключовим фігурантам – Мельнику та Воронкову, які найдовше перебували за ґратами.

Також столичні правоохоронці повідомили про те, що 2022 року відбулося лише шість із призначених 15 засідань у слуханні цієї справи, яку проводить колегія Дарницького районного суду Києва. У 2023 році встигли провести поки лише засідання, де обвинувачуються двоє фігурантів – Валентин Завражин та Роман Недибалюк. Матеріали справи стосовно інших осіб виокремлено, їхні слухання призупинено через мобілізацію двох та зникнення ще одного.

Наступне засідання в справі може відбутися вже 17 березня.

Як повідомляв ІМІ, Володимира Воронкова, підозрюваного у вбивстві журналіста Василя Сергієнка, відпустили з Черкаського СІЗО в грудні 2020 року, коли таке рішення ухвалив Городищенський районний суд Черкаської області. 

4 квітня 2014 року журналіста і громадського активіста Василя Сергієнка було викрадено в місті Корсуні-Шевченківському Черкаської області у дворі власного помешкання. Через декілька днів його тіло знайшли закатованим у лісі в Корсунь-Шевченківському районі.

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт щодо чотирьох жителів Києва за фактом викрадення і вбивства Василя Сергієнка. У викраденні та вбивстві Сергієнка підозрювали Максима Русіна, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка, Валентина Завражина, Романа Недибалюка, а також Вадима Мельника. 

Українське слідство вважає Вадима Мельника організатором убивства. Тоді як Володимира Горбенка, Валентина Завражина та Романа Недибалюка звинувачують у виконанні викрадення, Володимира Воронкова – у виконанні вбивства.

Жоден з них під час судового засідання обвинувачення не визнав. Упродовж останніх років суди випустили під домашній арешт усіх.

15 вересня 2022 року Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) ухвалив рішення на користь Вадима Мельника, обвинуваченого в організації вбивства журналіста Василя Сергієнка. Суд вирішив, що Україна має сплатити Мельнику 10 тисяч євро як відшкодування морального збитку.

Замовником убивства друг Василя Сергієнка – Олег Собченко – називав місцевого аграрного олігарха Геннадія Бобова. Під час обшуків у справі Сергієнка на об’єктах, які афільовані з Бобовим, знайдено автомати, що видавали тітушкам з бази МВС 20 лютого 2014 року після розстрілу на Майдані, коли планувалось остаточне зачищення мітингувальників.

Liked the article?
Help us be even more cool!