ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд відпустив з-під варти підозрюваного у вбивстві журналіста Сергієнка

03.12.2020, 12:55
Фото – Суспільне Черкаси
Фото – Суспільне Черкаси

Підозрюваного у вбивстві журналіста Василя Сергієнка Володимира Воронкова відпустили з Черкаського СІЗО. Таке рішення 3 грудня ухвалив Городищенський районний суд Черкаської області, повідомляє Суспільне

За словами адвоката підозрюваного Володимира Романченка, у СІЗО обвинувачений перебував із 2015 року.

Біля воріт черкаського слідчого ізолятора о 8-й ранку зібралися містяни. Вони чекали на вихід підозрюваного. Організатор акції Дмитро Кухарчук розповів, що протягом п'яти років не пропустив жодного судового засідання в цій справі. Нині хоче не допустити, щоб із СІЗО вийшов останній підозрюваний у вбивстві.

“Увесь цей час судова система показувала свою неспроможність, випускали вбивць Василя Сергієнка, випустили організатора. Сьогодні (3 грудня. – Ред.) найжорстокіший фігурант цієї справи рішенням Городищенського суду може вийти на свободу. Справа резонансна, і просто стояти осторонь я не можу”, – сказав Кухарчук.

Черкащанин Олег Собченко – свідок у справі, прийшов до СІЗО, бо за його словами це справа честі, адже вбитого знав особисто:

“Ми бачили докази в суді, ми майже до кінця дослухали цю справу. У 2015 році бачили відтворення вбивства, яке робив саме він. Ця людина дійсно цим займалася. Наша мета – показати збурення суспільства. Це ганебний випадок! Це навіть не просто корупціонер, яких випускали пачками, це рецидивіст і людина небезпечна”.

О 9-й годині підозрюваного випустили. Поспілкуватися з ним журналістам не вдалося: цьому перешкоджали правоохоронці.

Воронков сів в авто та поїхав до Києва. Там йому одягнуть електронний браслет, щоб контролювати місце його перебування, розповів адвокат підозрюваного Володимир Романченко. За його словами, за п’ять років розслідування його підзахисний не перешкоджав слідству

“Поки немає обвинувального вироку, особа не є винною. Жодним чином ні сторона захисту, ні обвинувачені не перешкоджали ні суду, ні досудовому слідству. Тоді виникає питання: де докази його винуватості. Тому я вважаю, що вчора було винесено правомірне рішення, яке відповідає всім вимогам судді. Якщо ми кажемо, що ми хочемо європейської держави, то давайте дотримуватись як українського, так і європейського законодавства”, – сказав Романченко.

Прокурор у справі Вікторія Дидич зазначила, що вони подаватимуть апеляцію щодо зміни запобіжного заходу. “Сторона обвинувачення наполягала на клопотанні про продовження дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави стосовно одного обвинуваченого, у якого був саме такий запобіжний захід. Обґрунтування самої ухвали нам наразі не надавали. Однак із самим рішенням сторона обвинувачення не згодна і буде вносити відповідну апеляційну скаргу”, – сказала вона.

Наступне судове засідання в цій справі відбудеться 11 січня.

Як повідомляв ІМІ, 4 квітня 2014 року журналіста та громадського активіста Василя Сергієнка було викрадено в місті Корсуні-Шевченківському Черкаської області у дворі власного помешкання. Через декілька днів його тіло знайшли закатованим у лісі в Корсунь-Шевченківському районі.

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів м. Києва за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка.

У викраденні та вбивстві Сергієнка підозрюють Максима Русіна, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка, Валентина Завражина, Романа Недибалюка, а також Вадима Мельника. Жоден із них під час судового засідання обвинувачення не визнав. Упродовж останніх двох років суди випустили під домашній арешт усіх.

8 січня 2020 року Городищенський районний суд Черкаської області повторно відпустив з-під варти під цілодобовий домашній арешт Вадима Мельника, обвинувачуваного в організації вбивства активіста й журналіста Василя Сергієнка.

Liked the article?
Help us be even more cool!