ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Обвинувачений у побитті журналіста черкаський посадовець подав заяву проти потерпілого

15.02.2022, 17:25
Фото – Провсе
Фото – Провсе

Очільник управління інспектування Черкаської міської ради Станіслав Коломієць, якого обвинувачують у побитті керівника телеканалу “Антена” Валерія Воротника, звернувся до Черкаської обласної прокуратури із заявою про вчинення журналістом кримінального правопорушення, а саме надання нібито неправдивих свідчень у суді, повідомляє Провсе

“Допит ще не закінчений, але вже з урахуванням наданих останнім показів мною було подано заяву про злочин – надання неправдивих показів, відповідно до якої Валерій Воротнік говорить неправду, чим вводить в оману суд. Під час досудового розслідування, під час допиту слідчим він теж надавав неправдиві покази. Доданою ухвалою суд зобов’язав зареєструвати кримінальну справу проти Воротника. У подальшому зазначене в заяві додатково буде доведено”, – сказав Коломієць.

Своєю чергою Валерій Воротник стверджує, що це нісенітниця, та просить колег відвідувати судові засідання в цій справі.

“Нічого подібного не чув, – сказав він про заяву обвинуваченого. – Ніяких неправдивих показів не давав. На відміну від Коломійця відвідував усі судові засідання. А він робить усе можливе, щоб затягнути процес. Лише після ухвали суду про примусовий привід на суд він там з’явився. І лише на одне засідання. Я думаю, це чергова казка, мета якої – знову знайти можливість блокувати судовий процес. Але злочин очевидний, як на мене. І покарання він не уникне. І, відповідно, наслідків”.

Фрагмент судового рішення в цій справі. Фото, надане “Провсе” Станіславом Коломійцем

Як повідомляв ІМІ, 2 лютого 2021 року в Черкасах керівник муніципальної інспекції Черкаської міськради Станіслав Коломієць та невідомий чоловік побили журналіста місцевого телеканалу “Антена” Валерія Воротника. Журналіст із черепно-мозковою травмою був госпіталізований до лікарні.

Конфлікт між посадовцем та журналістом розпочався ще напередодні. Валерій Воротник повідомив на своїй фейсбук-сторінці, що Станіслав Коломієць поширив у соцмережі відео телеканалу “Антена”, прибравши “плашки” каналу, чим, на думку Воротника, порушив авторське право. 

Уже після нападу Станіслав Коломієць опублікував скриншоти листування з журналістом у дещо розширеній версії.

За фактом нападу поліція відкрила кримінальне провадження. Правоохоронці розслідують факт нападу за ч. 2 ст. 345-1 (“Умисне заподіяння журналісту, його близьким родичам чи членам сім’ї побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності”).

У травні 2021 року черкаська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб за фактом побиття черкаського журналіста Валерія Воротника. Чоловіків судитимуть за умисне заподіяння журналісту легких тілесних ушкоджень у зв’язку з веденням ним законної професійної діяльності, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 345-1 КК України).

У січні цього року Соснівський районний суд Черкас розпочав слухати справу по суті.

Liked the article?
Help us be even more cool!