ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Черкасах судитимуть двох чоловіків, що побили керівника телеканалу "Антена"

26.05.2021, 18:00
Фото – фейсбук Валерія Воротника
Фото – фейсбук Валерія Воротника

Черкаська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб за фактом побиття черкаського журналіста Валерія Воротника.

Як повідомляється на сайті Черкаської окружної прокуратури, обвинувальний акт передано до Соснівського районного суду м. Черкаси. Чоловіків судитимуть за умисне заподіяння журналісту легких тілесних ушкоджень у зв’язку з веденням ним законної професійної діяльності, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 345-1 КК України).

У прокуратурі нагадали, що 2 лютого обвинувачені, перебуваючи в редакції, умисно завдали руками декілька ударів у ділянку голови журналісту-оператору, який є директором телекомпанії, чим спричинили потерпілому легкі тілесні ушкодження. 

За даними слідства, зазначені особи мали на меті припинити поширення через інтернет інформації стосовно одного з обвинувачених, яку потерпілий опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомляв ІМІ, 2 лютого в Черкасах керівник муніципальної інспекції Черкаської міськради Станіслав Коломієць та невідомий чоловік побили журналіста місцевого телеканалу "Антена" Валерія Воротника. Журналіст із черепно-мозковою травмою був госпіталізований до лікарні.

Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко дав доручення департаменту управління справами та юридичного забезпечення провести службове розслідування з усуненням Станіслава Коломійця з обійманої посади на час проведення такого розслідування.

Конфлікт між посадовцем та журналістом розпочався ще напередодні. Валерій Воротник повідомив на своїй фейсбук-сторінці, що Станіслав Коломієць поширив у соцмережі відео телеканалу "Антена", прибравши "плашки" каналу, чим, на думку Воротника, порушив авторське право. 

Уже після нападу Станіслав Коломієць опублікував скріншоти листування з журналістом у дещо розширеній версії (увага, 18+).

За фактом нападу поліція відкрила кримінальне провадження. Правоохоронці розслідують факт нападу за ч. 2 ст. 345-1 ("Умисне заподіяння журналісту, його близьким родичам чи членам сім’ї побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності").

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Liked the article?
Help us be even more cool!