ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Низка ГО та медіа засудили заяву Зеленського із запрошенням пропагандистських російських ЗМІ до України

12.12.2019, 16:13
Фото – Ліга
Фото – Ліга

Представники громадських організацій та незалежних медіа рішуче засудили заяву Президента Володимира Зеленського в Парижі, у якій він запросив представників російських пропагандистських ЗМІ відвідати Україну.

Про це йдеться в заяві щодо візиту пропагандистського російського каналу "Звезда" в Україну, оприлюдненій 12 грудня на сайті Українського кризового медіацентру.

Наводимо повністю текст заяви:

“Ми, представники громадських організацій та незалежних ЗМІ, рішуче засуджуємо нещодавню заяву Президента В. Зеленського, у якій він запрошує представників державних пропагандистських російських ЗМІ відвідати Україну.

Унаслідок цього запрошення представники телеканалу "Звезда", відомого поширенням численних фейків та мови ненависті, приїхали сьогодні до Києва. Телеканал "Звезда" є інформаційним підрозділом міністерства оборони країни-агресора, тому приїзд його журналістів є загрозою інформаційній безпеці нашої країни.

Останні кілька років ми працюємо на захист суверенітету України, спрямовуємо свої зусилля на протидію російській гібридній агресії та зміцнення інституційної спроможності нашої держави. Дозвіл на в’їзд журналістам російських державних  ЗМІ, що фінансуються та керуються керівництвом Російської Федерації, великою мірою нівелює наші зусилля та досягнення українського суспільства в боротьбі з агресором.

Ми наполягаємо, що відвідування України російськими пропагандистами неминуче призведе до посилення інформаційної агресії, яка залишається одним з основних компонентів гібридної війни Кремля проти України.

Ми очікуємо, що у керівництва держави вистачить розуміння та політичної волі стати на захист інтересів України в питанні інформаційної безпеки”.

Заяву підписали:

Український кризовий медіацентр

StopFake

Інтерньюз-Україна

Euromaidan Press

"Європейська правда"

Media Development Foundation

"Українська призма"

"Детектор медіа"

Інститут демократії імені Пилипа Орлика

Центр оборонних реформ

Як повідомляв ІМІ, 11 грудня 2019 року знімальну групу телеканалу міністерства оборони РФ “Звезда” пустили до України.

Прессекретар Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив, що знімальну групу російського телеканалу “Звезда” пустили через відсутність підстав для їхнього недопуску.

10 грудня Президент України Володимир Зеленський під час брифінгу в Парижі за результатами “нормандського саміту” запросив російських пропагандистів на лінію розмежування на Донбасі побачити на власні очі, що там відбувається. 

Liked the article?
Help us be even more cool!