ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Невідомий чоловік бив по ногах – кореспондент 5 каналу про роботу в лаврі

03.04.2023, 16:15
Фото – slovoidilo.ua
Фото – slovoidilo.ua

Знімальній групі 5 каналу під час роботи на території Києво-Печерської лаври тричі заважали працювати люди, які називали себе вірянами. Про це ІМІ повідомив кореспондент каналу Віталій Залевський.

"Один з них (випадків. – Ред.), коли натовп вірян оточив одного активіста. Тоді я намагався пройти в “епіцентр” скандалу. Мене намагалися виштовхати, а коли я пройшов, невідомий чоловік бив по ногах", – розповів Залевський.

Другий випадок, за його словами, стався, коли невідомий чоловік хотів вибити телефон з його рук. "Цей фрагмент є на трансляції (сів акумулятор на камері, транслював через телефон)", – уточнив Віталій Залевський.

Утретє знімальній групі перешкоджали, коли вона знімала, як співробітники поліції перевіряли, що вивозять з території заповідника. Тоді невідомі чоловіки ставали біля об’єктива камери.

"Також були випадки, коли закривали об’єктив парасолькою під час інтерв’ю. Серед таких яскравих картин: брав інтерв’ю у вірянина ПЦУ, який вимагав виселити представників УПЦ МП. Тоді віряни оточили нас і почали голосно співати молитви", – додав чоловік.

На запитання, чи звертався він до поліції, Віталій Залевський відповів: "Чесно кажучи, у вирі цих подій не думаєш про поліцію, а продовжуєш фіксувати всі моменти".

Як повідомляв ІМІ, 30 березня митрополит УПЦ МП Павло Лебідь намагався вибити мікрофон у кореспондентки телеканалу "Еспресо" Валерії Пашко під час спілкування з журналістами в Києво-Печерській лаврі.

Священник УПЦ МП штовхнув кореспондентку Суспільного Дар'ю Нематіан Золбін, коли вона намагалася поставити запитання митрополиту Павлу, та зірвав кріплення на камері оператора Віктора Мозгового.

Людина в рясі пошкодила фотокореспонденту інтернет-видання "Телеграф" Яну Доброносову зарядний дріт для телефона під час штовханини в Києво-Печерській лаврі за участю митрополита УПЦ МП Павла Лебідя.

Того ж дня, 30 березня 2023 року, поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності на території Києво-Печерської лаври.

Українські медійні організації закликали правоохоронні органи об’єктивно і неупереджено розслідувати факти перешкоджання журналістам біля Києво-Печерської лаври 30 березня та притягнути винних до відповідальності.

3 квітня 2023 року поліція Києва повідомила про підозру священнослужителю УПЦ МП, який пошкодив техніку знімальної групи ЗМІ на території Києво-Печерської лаври.

Liked the article?
Help us be even more cool!