ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада застерегла мовників від спецпрограмування 23 лютого

20.02.2020, 12:41
Фото – фейсбук Інтера
Фото – фейсбук Інтера

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення застерегла мовників від показу забороненого контенту 23 лютого, коли в Росії відзначають “День захисника Вітчизни”, а в Радянському Союзі святкували День радянської армії.

Про це на початку засідання Нацради 20 лютого сказала перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк, повідомляє “Детектор медіа”.

Вона нагадала, що в Україні забороняється розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій, створюють позитивний образ працівників держави-агресора, співробітників радянських органів державної безпеки, виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України, а також забороняється трансляція (демонстрування через показ каналами мовлення) фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора.

“Ми будемо уважно моніторити порушення і вживати передбачені законом санкції. Просимо бути чутливими до думок усіх громадян України. Ми не закликаємо цензурувати, а попереджаємо про відповідальність перед глядачами та слухачами України”, – повідомила Ольга Герасим’юк.

“Деякі канали вже анонсували своє програмне наповнення до 23 лютого, і це викликає в суспільстві багато хвилювання, нашого теж”, – додала вона.

Як повідомляв ІМІ, телеканал “Інтер” готує спеціальну програму до 23 лютого, російського Дня захисника Вітчизни, – “Всім, хто залишився вірним своїй Батьківщині, присвячується”.

Liked the article?
Help us be even more cool!