ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Інтер" готує спецпоказ до російського свята 23 лютого

14.02.2020, 12:07
Фото – скриншот з відео Інтера
Фото – скриншот з відео Інтера

Телеканал “Інтер” готує спеціальну програму до 23 лютого – російського Дня захисника Вітчизни. 

Як повідомляється на сайті телеканалу, спецмарафон називатиметься “Всім, хто залишився вірним своїй Батьківщині, присвячується”.

Цього дня “Інтер” покаже два радянських фільми – “В зоне особого внимания”, а також “Ответный ход”.

Нагадаємо, 14 жовтня 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ №806/2014, яким в Україні встановлено свято – День захисника України, що відзначається щорічно 14 жовтня. 

Цим самим актом було скасовано указ Президента України від 23 лютого 1999 року №202, яким встановлювався День захисника Вітчизни.

Юрист ІМІ Алі Сафаров вважає, що телеканал порушує вимоги законодавства про декомунізацію і Національна рада з питань телебачення та радіомовлення має реагувати на це відповідним чином.

“Відповідно до частини шостої статті 9 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, мовник не має права розповсюджувати аудіовізуальні твори, у яких заперечується або виправдовується злочинний характер комуністичного тоталітарного режиму 1917–1991 років в Україні, злочинний характер націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, створюється позитивний образ осіб, які обіймали керівні посади в комуністичній партії (посаду секретаря районного комітету і вище), вищих органах влади та управління СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республіках (крім випадків, пов’язаних з розвитком української науки та культури), працівників радянських органів державної безпеки, виправдовується діяльність радянських органів державної безпеки, встановлення радянської влади на території України або в окремих адміністративно-територіальних одиницях, переслідування учасників боротьби за незалежність України у XX столітті”, – процитував закон юрист.

За його словами, Нацрада, керуючись положеннями статей 71, 72 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, може застосовувати до телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги за порушення вимог законодавства санкції у вигляді оголошення попередження, стягнення штрафу та анулювання ліцензії на підставі рішення суду за позовом Нацради.

Liked the article?
Help us be even more cool!