ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада зареєструвала 1513 друкованих медіа. Найбільше – у Києві

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала 1513 друкованих медіа. Найбільша кількість зареєстрованих видань – з Києва: 365 медіа.

Про це повідомила очільниця управління ліцензування та реєстрації Людмила Запорожець 4 березня в межах онлайн-семінару “Реєстрація друкованих медіа”, повідомляється на сайті Нацради.

Далі за кількістю йдуть Волинська область – 235 медіа, Львівська – 125, Харківська – 131. В інших областях ця цифра менша за 100. 

Водночас станом на 4 березня на опрацюванні в управлінні перебували ще близько 400 заяв від суб’єктів, що виявили бажання зареєструватися як друковані медіа.

Також медіарегулятор нагадав, що 29 лютого були внесені зміни до форми заяви, яку заповнюють суб’єкти для реєстрації. А тому ті, хто надсилатиме свої документи після цього терміну, мають використовувати оновлену форму.

Член Національної ради Олександр Бурмагін нагадав, що 31 березня завершується перехідний етап перереєстрації для супутникових, кабельних аудіовізуальних, друкованих медіа, провайдерів аудіовізуальних сервісів. 

До цієї дати ці суб’єкти можуть пройти реєстрацію безкоштовно на підставі раніше виданих ліцензій чи свідоцтв. Після цього терміну Нацрада реєструватиме суб’єктів у сфері медіа, але це відбуватиметься зі сплатою реєстраційного збору. 

Також він зазначив, що для цих медіа реєстрація є обов’язковою умовою для діяльності. Ті, хто не пройде реєстрацію до 1 квітня і далі провадитиме свою діяльність, порушуватимуть закон про медіа, сказав Бурмагін.

Як повідомляв ІМІ, 31 березня 2024 року сплине перехідний період для (пере)реєстрації друкованих медіа та інформагентств, згідно із Законом України “Про медіа”. І якщо, наприклад, для онлайн-медіа відсутність реєстрації не має значних наслідків (така реєстрація добровільна), то для вже наявних та зареєстрованих медіа неподання документів до Нацради означає втрату статусу.

Liked the article?
Help us be even more cool!