ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада відмовила КРТ у продовженні ліцензії

20.08.2020, 14:00
Фото – КРТ
Фото – КРТ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення відмовила в продовженні ліцензії телеканалу КРТ (ТОВ “Телестудія “Астра-ТБ”).

Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 20 серпня, повідомляє “Детектор медіа”.

Підставою для непродовження ліцензії Нацрада назвала попередження за 2005, 2006 і 2016 роки, які не були скасовані судом. Як повідомляло видання, нинішня ліцензія КРТ була продовжена у 2010 році, тож попередження за 2005 і 2006 роки були зафіксовані в іншій ліцензії. Зазвичай Нацрада бере до уваги лише ті санкції, які зафіксовано в останній ліцензії компанії.

Це рішення підтримали всі присутні на засіданні члени регулятора (Олександр Ільяшенко був відсутній через хворобу).

Представник КРТ на засідання не з’явився. Однак від телекомпанії надійшла заява, де КРТ звертає увагу на те, що, відповідно до норм Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв'язку з дією обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)”, заяви про ліцензування мають розглядатися після завершення карантину, який продовжено до 31 серпня 2020 року. 

Також компанія заявила, що звернулася до суду щодо попередніх рішень регулятора, і просила відкласти питання про продовження ліцензії до рішення суду. 

“30.07.2020 члени Нацради провели засідання, на якому з порушенням закону порядку фактично було прийнято ряд рішень щодо товариства щодо переоформлення та продовження дії ліцензії. З цього приводу нами подана позовна заява до Окружного адміністративного суду міста Києва”, – йшлося в листі телекомпанії, який під час засідання зачитав відповідальний секретар Нацради Юрій Зіневич.

Утім, члени Нацради звернули увагу на те, що ліцензіата повідомлено про запрошення на засідання. Зіневич зазначив, що ліцензіат свідомо відмовився бути присутнім під час розгляду згаданого питання.

“Ми забезпечили обізнаність мовника про те, що його питання буде слухатись, він мав усі можливості та права захищати свою позицію  безпосередньо на засіданні. На жаль, він цим не скористався”, – додала  голова Нацради Ольга Герасим’юк

Як повідомляв ІМІ, 30 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу КРТ (ТОВ “Телестудія “Астра-ТБ”, м. Київ) через ознаки поширення мови ворожнечі й дискримінації.

Також Нацрада не підтримала проєкту про продовження ліцензії каналу та мала повернутися до розгляду питання пізніше.

2 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу КРТ (ТОВ “Телестудія “АСТРА-ТБ”, Київ) через показ фрагментів параду перемоги в Другій світовій війні в Москві.

18 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу КРТ (ТОВ “Телестудія “Астра-ТБ”, Київ) через пісню співака Льва Лещенка, якого занесено до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці, та відсутність хвилини мовчання в дні пам’яті.

4 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу КРТ (ТОВ “Телестудія “Астра-ТБ”, Київ) через трансляцію 9 травня параду перемоги, який відбувався в Мінську.

23 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу КРТ (ТОВ “Телестудія “Астра-ТБ”, Київ) через трансляцію передач “Прайм аналітика” та “ТБУ”, в яких поширено висловлювання, що мають ознаки пропаганди війни, розпалювання ворожнечі та зазіхання на права і свободи людини.

Liked the article?
Help us be even more cool!