ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада призначила перевірку КРТ через показ фрагментів параду в Москві

03.07.2020, 11:01
Фото – КРТ
Фото – КРТ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу КРТ (ТОВ “Телестудія “АСТРА-ТБ”, Київ) через показ фрагментів параду перемоги в Другій світовій війні в Москві.

Таке рішення Нацрада ухвалила на засіданні 2 липня, повідомляється на сайті регулятора.

Так, під час моніторингу Нацрада зафіксувала 24 червня червня в ефірі КРТ трансляцію передачі “Гаряча лінія”, де наживо з повторами обговорювали питання проведення в Москві параду перемоги в Другій світовій війні. У відеофрагментах параду, що транслювалися в ефірі вітчизняного мовника, було продемонстровано урочистий марш російських військових, бойову техніку, великим планом показано верховного головнокомандувача збройних сил держави-агресора, президента Російської Федерації Володимира Путіна та міністра оборони країни-агресора Сергія Шойгу.

Як зазначає Нацрада, у коментарях ведучих передачі Катерини Іванової та Олександра Галицького, промовах гостей не було наголошено, що на відео демонструються збройні формування держави-агресора, натомість звучали схвальні висловлювання та захоплення фактом проведення військового параду в Москві, отже, зміст передачі містить ознаки порушення ліцензіатом вимог абзацу дев’ятого частини другої статті 6 і пункту "а" частини першої статті 59 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”.

Нацрада проведе перевірку КРТ, щоб з’ясувати, чи справді в передачі “Гаряча лінія” за 24 червня було порушено законодавчу вимогу щодо недопущення використання телерадіоорганізацій для: трансляції телепередач, виготовлених після 1 серпня 1991 року, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій, які виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України. Для цілей застосування цієї норми використовуються визначення та критерії, встановлені Законом України “Про кінематографію”.

Як повідомляв ІМІ, 18 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу КРТ (ТОВ “Телестудія “Астра-ТБ”, Київ) через пісню співака Льва Лещенка, якого занесено до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці, та відсутність хвилини мовчання в дні пам’яті.

4 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу КРТ (ТОВ “Телестудія “Астра-ТБ”, Київ) через трансляцію 9 травня параду перемоги, який відбувався в Мінську.

23 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу КРТ (ТОВ “Телестудія “Астра-ТБ”, Київ), через трансляцію передач “Прайм аналітика” та “ТБУ”, в яких поширено висловлювання, що мають ознаки пропаганди війни, розпалювання ворожнечі та зазіхання на права і свободи людини.

Liked the article?
Help us be even more cool!