ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада повідомить провайдерам про необхідність дотримуватися рішення РНБО про санкції

03.02.2021, 12:05
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення повідомить провайдерам про необхідність дотримання рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про впровадження санкцій проти телеканалів “112 Україна”, ZIK і NewsOne.

Про це заявила Інтерфаксу-Україна голова Нацради Ольга Герасим'юк.

“У санкційних списках ідеться про супутникові телеканали “112 Україна”, ZIK і NewsOne. Ми маємо повідомити нашим ліцензіатам-провайдерам. І моніторити ситуацію щодо виконання рішення РНБО”, – сказала Герасим'юк.

За її словами, у кількох компаній, які зазначені в санкційних списках, справді є частотні присвоєння, але Нацрада у вересні 2019 року не продовжила їм ліцензії.

“Ці частоти мають бути виставлені на конкурс. Але зараз у зв'язку з коронавірусною пандемією конкурси призупинено. А тому певний час ці частоти простоюють. Тільки-но буде розблоковано можливість проводити конкурси – ми виставимо їх і перерозподілимо відповідно до вимог українського законодавства”, – наголосила Герасим'юк.

Як повідомляв ІМІ, 2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють ліцензіями телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

2 лютого телеканали “112 Україна”, ZIK і NewsOne заявили, що розцінюють рішення про санкції як політичну розправу та боротимуться за право бути в ефірі.

26 вересня 2019 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення відмовила в продовженні цифрових ліцензій на мовлення в регіональному мультиплексі МХ-5 п’яти регіональним компаніям, які мовили під логотипом “112 Україна”: ТОВ “Новий формат ТВ”, ТОВ “Аріадна ТВ”, ТОВ “Партнер ТВ”, ТОВ “ТВ Вибір”, ТОВ “Лідер ТВ”.

1 жовтня 2019 року п’ять телерадіоорганізацій, які мовили під емблемою “112 Україна”, звернулися до Окружного адміністративного суду міста Києва з проханням визнати протиправним і скасувати рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!