ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада перевірить NewsOne через висловлювання Коцаби

14.11.2019, 11:15
Фото – скриншот з відео NewsOne
Фото – скриншот з відео NewsOne

14 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ “Новини 24 години”) через висловлювання ведучого Руслана Коцаби в програмі “Я так думаю” 5 листопада, повідомляє “Детектор медіа”.

Під час цього випуску програми Коцаба заявив, що на сході України відбувається "збройний громадянський конфлікт" і ключем до його вирішення є правова оцінка подій 2013–2014 років, і вирішив "нагадати" українцям історію.

"Група змовників, я так думаю, прикриваючись тисячами протестувальників, до речі частина з яких була проплаченою, незаконно, я так думаю, захопила владу. Кажу про те, що ви і я достеменно знаємо. Олігархи, яких влада Януковича не допускала до владного корита, раптом хитро, прикриваючись буцімто Євромайданом, патетикою Революції гідності, перехопила фінансові потоки в держави і направила їх куди? У власні кишені. Незаконне збагачення і було метою оцих “євромайданівських бариг”. А не якесь там примарне європейське майбутнє, НАТО, Євросоюз і тому подібне. Відповідно, повсталий Донбас спробували упокорити з допомогою танків та авіаційних бомб. Це правда, її нема куди діти. Вона мусить бути озвучена, саме тут, на рівні київському. Київська влада має визнати, що використання збройних сил проти мирного населення є злочином, на який не поширюються терміни давності. І нагадаю, саме київські змовники та, назвем так, зрадники 14 квітня 2014 року незаконно проголосили якесь там АТО. Ну і, відповідно, донецькі і луганські відповіли 12 травня, нагадую, майже через місяць, створенням так званих "ДНР" і "ЛНР", – сказав у програмі Коцаба.

Як повідомляв ІМІ, 22 жовтня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) відкрив провадження в справі про анулювання ліцензії телеканалу NewsOne.

2 жовтня 2019 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення подала позов до ОАСК про анулювання ліцензії телеканалу NewsOne через систематичне розпалювання ворожнечі в ефірі каналу. 

Телеканал NewsOne заявив, що розцінює рішення Нацради звернення до суду з позовом про анулювання ліцензії як наступ на свободу слова в Україні, впровадження цензури і спробу нової влади витіснити всі незалежні ЗМІ з теле- і радіопростору України.

6 вересня NewsOne звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з проханням визнати протиправним та скасувати рішення Нацради про призначення позапланової перевірки телеканалу.

Liked the article?
Help us be even more cool!