ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

NewsOne розцінює рішення Нацради про анулювання ліцензії як цензуру

05.09.2019, 16:54

Телеканал NewsOne розцінює рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про застосування до телеканалу юридичної санкції – звернення до суду з позовом про анулювання ліцензії – як наступ на свободу слова в Україні, впровадження цензури і спробу нової влади витіснити всі незалежні ЗМІ з теле- і радіопростору України.

Про це йдеться в заяві каналу, оприлюдненій на його сайті 5 вересня.

У заяві зазначено, що рішення Нацради базується на численних порушеннях закону, які трапилися до і під час проведення позапланової перевірки телеканалу. 

“Національна рада відверто і цинічно продемонструвала свою зневагу правовими процедурами і вдалася до грубого тиску на власних працівників заради знищення незалежного телеканалу. Ймовірно, отримати індульгенцію за старі гріхи від нової влади важливіше, ніж дотримуватися демократичних принципів і відстоювати ідеали правової держави”, – йдеться в заяві.

На телеканалі зазначають, що всі звинувачення “подані без підтвердження цитуванням відповідних тверджень конкретної особи в конкретній телепередачі з урахуванням контексту усієї розмови”. 

“В умовах концентрації вертикалі владних повноважень у руках однієї політичної сили, створення монокоаліції у Верховній Раді і неодноразових заяв представників нової влади про необхідність вирішення “проблеми” з незалежними інформаційними телеканалами рішення Національної ради можна розцінювати як крок до узурпації влади і шлях до побудови автократичної держави, монополізації інформаційного простору країни з однією точкою зору на розвиток держави і суспільства”, – йдеться в заяві.

Телеканал заявив, що продовжить боротьбу за свободу слова і плюралізм думок в українському суспільстві.

Як повідомляв ІМІ, 5 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії телеканалу NewsOne через систематичне розпалювання ворожнечі в ефірі каналу. 

9 липня Нацрада вирішила провести позапланову виїзну перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ “Новини 24 години”) з огляду на заяви каналу про плани провести телеміст із забороненим до трансляції на території України російським телеканалом “Росія”. 

24 липня представники телеканалу NewsOne дозволили членам робочої групи Національної ради з питань телебачення і радіомовлення провести перевірку у своїй редакції.

Як повідомив член Нацради Сергій Костинський, регулятор зафіксував порушення під час позапланової перевірки NewsOne у зв’язку з наміром каналу провести телеміст із російським телеканалом “Росія 1”.

9 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення звернутися до Верховної Ради з пропозиціями змін до Закону “Про телебачення і радіомовлення”, щоб мати можливість у певних випадках призупиняти та анульовувати ліцензії “для запобігання антиукраїнській діяльності”.

7 лютого 2019 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про стягнення штрафу з телеканалу NewsOne (ТОВ “Новини 24 години”, Київ) в розмірі 25% суми ліцензійного збору (96 тис. 530 грн 25 коп.) за мову ворожнечі.

У серпні член Нацради Сергій Костинський повідомив, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України звернеться до суду щодо анулювання ліцензії телеканалу NewsOne.

Liked the article?
Help us be even more cool!