ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада оголосила попередження ZIK через порушення правил мовлення в день пам’яті

10.12.2020, 15:51

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення застосувала санкцію "оголошення попередження" до телеканалу Z ZIK (ТОВ "ТРК "Нові комунікації", м. Львів) через недотримання правил ведення мовлення в день пам’яті. 

Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні 10 грудня, повідомляється на сайті Нацради.

Нацрада під час моніторингу телеканалу зафіксувала, що 13 вересня (коли відзначалися 75-ті роковини початку депортації українців з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини у 1944–1951 роках) в ефірі в проміжок часу з 0.00 до 9.48 не була розміщена інформація про день пам’яті. 

Це є ознакою порушення вимог пункту 4 Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті, а також пунктів "а", "б" частини першої статті 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення".

Нацрада визнала порушення мовником зазначених нормативних вимог, оголосила попередження і вказала на неприпустимість порушень чинного законодавства надалі.

Як повідомляв ІМІ, 26 листопада 2020 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила телеканалу ZIK (ТОВ "Телерадіокомпанія "Нові комунікації", Львів) позапланову безвиїзну перевірку через ознаки розпалювання ворожнечі й ненависті в анонсі телемарафону "Реванш соросятні".

28 лютого на телеканалі ZIK відбувся телемарафон "Тхне Соросом". Уже в анонсі марафону співробітники телеканалу протягом усього дня обговорювали "мережу фанатів американських грошенят Сороса", які "захопили Україну". Телеканал ZIK стверджує, що "Джордж Сорос вирішив привласнити… цілі країни" і "особливо успішно він зайшов в Україну".

28 лютого міжнародний фонд "Відродження" закликав медійну спільноту дати оцінку медіапродуктам телеканалу ZIK, зокрема телемарафону "Тхне Соросом".

2 березня коаліція громадських медіаорганізацій у складі Комісії з журналістської етики, "Платформи прав людини", Українського інституту медіа та комунікацій, StopFake, "Жінок у медіа" та медійні організації закликали Нацраду і правоохоронців дати оцінку телемарафону про Сороса.

6 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову виїзну перевірку телеканалу ZIK (ТОВ "ТРК "Нові комунікації") через трансляцію марафону "Тхне Соросом".

 

Liked the article?
Help us be even more cool!