ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада оголосила попередження п'ятьом каналам, що мовлять під логотипом "112 Україна"

19.09.2019, 13:57
Фото – 112.ua
Фото – 112.ua

19 вересня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила попередження п’ятьом регіональним компаніям, що мовлять із логотипом “112 Україна”, через недотримання ліцензіатами законодавства про телебачення і радіомовлення, а також умов власних ліцензій і визначених програмних концепцій мовлення.

Таке рішення ухвалено за результатами позапланових перевірок, які проводилися на підставі моніторингу від 19 липня, повідомляється на сайті Нацради.

Попередження отримали ТОВ “Новий формат ТВ”, ТОВ “Аріадна ТВ”, ТОВ “Партнер ТВ”, ТОВ “ТВ Вибір” і ТОВ “Лідер ТВ”.

Перевірки цих п’яти компаній встановили, що вони у своїй діяльності порушили частину сьому статті 27, частину восьму статті 28, частини першу і третю статті 46 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”.

Зокрема, йдеться в повідомленні, у програмній концепції мовлення вони збільшили обсяг інформаційно-аналітичних та публіцистичних передач із 2 год. 30 хв. / добу за ліцензією до 22 год. 50 хв. / добу фактично. 

“Не транслюються взагалі культурно-мистецькі, науково-просвітницькі, розважальні та музичні, дитячі передачі, а також немає фільмопоказу. Без дозволу регуляторного органу компанії самовільно змінили логотипи”, – зазначає Нацрада.

Також регулятор під час перевірки зафіксував, що зазначені мовники не виконують конкурсних умов, передбачених окремими додатками до їхніх ліцензій на мовлення, якими було рекомендовано розміщення в ефірі телеканалів дитячих передач.

Регулятор зобов’язав ці компанії впродовж місяця погодити свою діяльність із вимогами чинного законодавства. Далі, зазначає Нацрада, щоб з’ясувати, чи виправлено порушення, компаніям можуть призначити позапланові перевірки і застосувати санкції, передбачені чинним законодавством.

“Це вже шоста санкція оголошення попередження, яку Національна рада застосувала до цих мовників. Крім того, двічі було визнано невиконання ліцензіатами рішень (розпоряджень) регуляторного органу, через що на них було накладено штрафні санкції, а також ухвалено рішення про звернення до суду щодо анулювання їхніх ліцензій на мовлення”, – зазначає Нацрада.

Як повідомляв ІМІ, у вересні 2019 року до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшли позовні заяви, у яких позивачі просять суд заборонити трьом членам Національної ради з питань телебачення і радіомовлення брати участь у засіданнях регулятора, під час яких обговорюються питання стосовно телерадіоорганізацій, що мовлять під емблемою “112 Україна”. 

1 серпня 2019 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки п’ятьом цифровим регіональним компаніям, що мовлять із логотипом “112 Україна”.  Перевірку було призначено ТОВ “Новий формат ТВ”, ТОВ “Аріадна ТВ”, ТОВ “Партнер ТВ”, ТОВ “ТВ Вибір” і ТОВ “Лідер ТВ” через зміну формату мовлення з розважально-інформаційного з фільмопоказом на інформаційний та через зміну логотипів ліцензіатів.

16 вересня 2019 року Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив групі регіональних компаній, які мовлять під логотипом “112 Україна”, в задоволені апеляції у справі щодо відмови Нацради з питань телебачення і радіомовлення продовжувати їм ліцензії.

Liked the article?
Help us be even more cool!