ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада оголосила попередження двом кабельним телеканалам

24.03.2017, 13:47

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження кабельним телеканалам - “ТВА місто” (ТОВ “Медіасистем-групп”, м. Чернівці) і “Перший кабельний” (ПП ТРК “Перший кабельний”, м. Ужгород). Таке рішення регулятор ухвалив 23 березня, повідомляється на сайті Нацради.

До телеканалу “ТВА місто” санкцію застосовано через неможливість проведення позапланової перевірки. Як зазначає Нацрада, за вказаною в ліцензії адресою уповноважені особи регулятора ліцензіата не виявили, хоча лист-повідомлення про проведення позапланової перевірки було вручено керівнику компанії особисто.

Крім того, моніторингами мовлення ТОВ “Медіасистем-групп” 4, 6 і 25 січня 2017 року зафіксовано, що  ліцензіат у багатоканальних телемережах не мовить. Це підтверджено листами низки операторів телекомунікацій.

“Таким чином, регулятор визнав порушення ТОВ “Медіасистем-групп” пункту 4.2 Інструкції про порядок здійснення перевірок телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги, оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення та про порушення законодавства про рекламу і зобов’язав мовника упродовж місяця із дня ухвалення рішення привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства”, - зазначає Нацрада.

Іншому каналу, ПП ТРК “Перший кабельний”, оголошено попередження, оскільки ліцензіат вчасно не подав до Нацради інформацію про зміну місцезнаходження, керівника юридичної особи, склад засновників. Таким чином, зазначає регулятор, компанія порушила вимоги частини четвертої статті 35 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, відповідно до якої ліцензіат зобов’язаний протягом 30 робочих днів подати регулятору заяву в разі виникнення підстави для переоформлення ліцензії.

“Зміни до установчих документів ПП ТРК Перший кабельний до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань  були внесені у вересні та листопаді 2016 року, а заява мовника була подана до Національної ради 6 лютого 2017 року”, - повідомила Нацрада.

Liked the article?
Help us be even more cool!