ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада не знайшла порушень під час перевірки структури власності групи "1+1"

12.02.2021, 17:13
Фото - 1+1
Фото - 1+1

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення не встановила порушень у змінах структури власності каналів групи “1+1 медіа”.

Про це повідомив відповідальний секретар Нацради Юрій Зіневич за результатами позапланової перевірки регулятора, повідомляє “Детектор медіа”.

За словами Зіневича, регулятор отримав пояснення та документи щодо власності від компанії. Згідно цих даних, частка компанії Bolvik Ventures LTD у структури власності “1+1” складає 24,51%, і саме така частка належала Ігорю Суркісу. Однак контролерами Bolvik Ventures LTD є три фізичні особи є Ігор Суркіс (з часткою 33,34 %), Леонід Ашкеназі (з часткою 33,33 %) та Оксана Марченко (з часткою 33,33 %).

“Відповідно частка володіння статутним капіталом кожної з фізичних осіб становить по 8%, що не є істотною участю і не відображається у структурі власності. Тому враховуючи подану структуру власності та пояснення кампанії перевірка не встановила порушень”, - зазначив Зіневич.

Як повідомляв ІМІ, 12 листопада 2020 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові безвиїзні перевірки 12 ліцензіатам групи "1+1 медіа" у зв’язку з отриманими зверненнями та поширеною в медіа інформацією щодо кінцевих бенефіціарних власників цих компаній.

Позапланові перевірки було призначено на звернення виконавчої директорки громадської організації "Центр протидії корупції" Каленюк Дар’ї і колективне звернення групи громадських організацій  ̶ Інституту масової інформації, "Детектора медіа" та Інституту демократії ім. Пилипа Орлика. 

Нацрада зазначає, що з цих звернень, а також із поширеної в медіа інформації стало відомо, що кінцевим бенефіціарним власником Bolvik Ventures LTD (ТОВ "Болвік Венчерз ЛТД") є громадянка України Марченко Оксана Михайлівна. 

Проте у звітній інформації щодо структури власності цих компаній, яка була подана до Нацради, станом на 31 грудня 2019 року власником Bolvik Ventures LTD із часткою 100% через Menealos Sazos зазначено Суркіса Ігоря Рахмільовича, громадянина України. 

Голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук вказав у своїй майновій декларації за 2019 рік компанію Bolvik Ventures Ltd, яка фігурує в структурі власності ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1". Кінцевою бенефіціарною власницею компанії Bolvik Ventures Ltd є його дружина Оксана Марченко.

В ОПЗЖ повідомили, що голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук через ланцюжок компаній володіє часткою в телеканалах ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1" та ПрАТ "ТК "ТЕТ" ще з 2012 року, а з 2016-го це право власності перейшло до його дружини, телеведучої Оксани Марченко.

У червні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернулася до групи компаній "1+1 медіа" по роз’яснення щодо зміни структури власності.

У липні 2020 року група "1+1 медіа" повідомила, що компанію Вolvik Ventures LTD (володіє 24,65% ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1") контролюють Ігор Суркіс (із часткою 33,34%), віцепрезидент ФКА "Динамо" (Київ) Леонід Ашкеназі (33,33%) і дружина народного депутата Віктора Медведчука, телеведуча Оксана Марченко (33,33%).

Liked the article?
Help us be even more cool!