ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медведчук задекларував частку в телеканалах "1+1" і "2+2" - "Схеми"

11.06.2020, 09:30
Фото – Главком
Фото – Главком

Голова політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктор Медведчук вказав у своїй майновій декларації за 2019 рік компанію, яка фігурує у структурі власності ТОВ “Телерадіокомпанія “Студія 1+1”. 

Про це повідомляють журналісти програми “Схеми: корупція в деталях”, повідомляє Радіо Свобода.

Відповідно до інформації, яку вказав Віктор Медведчук у своїй майновій декларації, його дружина телеведуча Оксана Марченко – кінцева бенефіціарна власниця компанії Bolvik Ventures Ltd із Британських Віргінських островів.

Ця фірма через ланцюжок інших компаній має у власності 24,66% у ТОВ “Телерадіокомпанія “Студія 1+1”, йдеться в повідомленні про структуру власності на сайті каналу “1+1” станом на 2 березня 2020 року. У цьому ж повідомленні вказано, що цю компанію контролює лише бізнесмен Ігор Суркіс, але немає даних про причетність до неї Віктора Медведчука.

Іншим великим співвласником 1+1 є олігарх Ігор Коломойський, зазначено на сайті каналу.

Так само кіпрська фірма, задекларована Віктором Медведчуком, фігурує в структурі власності іншого телеканалу групи, “2+2” (ТОВ “Гравіс-Кіно”). Через низку компаній, вона контролює тут частку розміром 24,51%, йдеться у звіті на сайті цього телеканалу, опублікованому 16 березня. На офіційному сайті телеканалу “2+2” вказано, що компанію Bolvik Ventures LTD контролює лише бізнесмен Ігор Суркіс, але немає даних про причетність до неї Віктора Медведчука.

У коментарі “Схемам” співвласник групи каналів “1+1” Ігор Коломойський зазначив, що інформація про частку родини Медведчуків у структурі “Студії 1+1” для нього новина. “Для мене це новина. Порядок наступний. Ми отримали цю інформацію. Телеканал повинен у строк відправити запити: коли відбулося відчуження, як відбулося відчуження і чому не повідомили. Тобто чому не повідомили? Чому про це дізнаємося із декларації?”, – зазначив бізнесмен.

Журналісти уточнили, чи комфортно Коломойському бути партнером родини Медведчуків.

“А мені яка різниця? Він же не єдиний власник. Навіщо обговорювати – комфортно чи не комфортно, якщо це від мене не залежить? Якщо Суркіс продав Медведчуку. Як я можу на це повпливати? Якщо йдеться про Bolvik, то раніше там був Суркіс. Тепер у декларації написали, що власник Марченко. Треба з’ясувати, на яку частку, скільки акцій. Там же не написано нічого… До речі, я ніколи не розділяв Медведчука та Суркісів. Я завжди вважав, що вони разом. Щодо яких активів та в якому співвідношенні – це вже інше питання”, – сказав він.

Ні Віктор Медведчук, ні Оксана Марченко не відповідали на телефонні дзвінки журналістів. За номером телефону бізнесмена Ігоря Суркіса відповів його охоронець, який порадив звертатись у його приймальню, де не відповіли на дзвінки. 

У пресслужбі “1+1” “Детектору медіа” на прохання прокоментувати стосунок до власності каналу Віктора Медведчука зазначили: “Ми наразі не можемо коментувати цю інформацію, оскільки для нас вона теж є новою. Юристи медіагрупи направили відповідні запити до компаній, які входять до структури власності телеканалу, й очікуємо відповідь”. Аналогічну інформацію згодом було оприлюднено на офіційному сайті 1+1 media.

Нагадаємо, соратнику Віктора Медведчука Тарасу Козаку належать канали “112 Україна”, NewsOne і ZIK. Віктор Медведчук задекларував понад 60 мільйонів гривень доходів за 2019 рік, з них 180 тисяч гривень депутатської зарплати, а його дружина, колишня телеведуча Оксана Марченко, отримала понад 258 мільйонів гривень дивідендів.

Liked the article?
Help us be even more cool!