ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"1+1 медіа" назвала частку каналу, якою володіє дружина Медведчука (оновлено)

10.07.2020, 15:00
Фото – 1+1
Фото – 1+1

Медіагрупа “1+1 медіа” повідомила, що компанію Вolvik Ventures LTD (володіє 24,65% ТОВ “Телерадіокомпанія “Студія 1+1”) контролюють Ігор Суркіс (із часткою 33,34%), віцепрезидент ФКА “Динамо” (Київ) Леонід Ашкеназі (33,33%) і дружина народного депутата Віктора Медведчука, телеведуча Оксана Марченко (33,33%). Про це йдеться в заяві медіагрупи, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Відповідно, кожна з цих осіб володіє в телеканалі “1+1” часткою, меншою за 10%. Наразі юристи 1+1 media надіслали додатковий запит у Вolvik Ventures LTD з метою отримання оригіналів документів, що підтверджують зазначені факти”, – йдеться в заяві медіагрупи.

У медіагрупі висловили занепокоєння тим, що не отримали цієї інформації від міноритарних власників відразу після зазначених змін або впродовж наступних 10 років.

“Крім того, юристи Ігоря Суркіса показували неактуальну інформацію на запити 1+1 media, коли юристи холдингу готували документи для щорічного аудиту та звітували перед Національною радою з питань телебачення і радіомовлення”, – заявляє медіагрупа.

“1+1 медіа” називає такі дії з боку міноритарних власників недбалістю стосовно українського законодавства.

Також медіагрупа заявила, що редакційна політика медіаресурсів групи була й залишається без змін: “журналісти впродовж цих 10 років готували незалежні матеріали на актуальні теми, без цензури або вказівок, дотримуючись стандартів журналістики й точно без підігрування країні-агресору”.

“Зміни, які відбулися, жодним чином не позначилися на нашій державницькій позиції й не позначаться в майбутньому, адже наявні власники є учасниками з несуттєвою концентрацією (до 10%) і не можуть впливати на функціонування бізнесу й тим паче – втручатися в редакційну політику та впливати на контент будь-яких програм”, – наголосили в “1+1 медіа”.

Згодом група “1+1 медіа” повідомила, що відкликала своє повідомлення про структуру власності, оскільки о 14:00 10 липня отримала додаткову інформацію, що не підтверджує наведені раніше дані.

“Наразі юристи медіагрупи чекають на офіційну інформацію, після чого пресслужба 1+1 media сформулює й надішле остаточну позицію компанії із цього приводу”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, голова політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктор Медведчук вказав у своїй майновій декларації за 2019 рік компанію Bolvik Ventures Ltd, яка фігурує в структурі власності ТОВ “Телерадіокомпанія “Студія 1+1”. Кінцевою бенефіціарною власницею компанії Bolvik Ventures Ltd є його дружина Оксана Марченко.

В ОПЗЖ повідомили, що голова політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктор Медведчук через ланцюжок компаній володіє часткою в телеканалах ТОВ “Телерадіокомпанія “Студія 1+1” та ПрАТ “ТК “ТЕТ” ще з 2012 року, а з 2016-го це право власності перейшло до його дружини, телеведучої Оксани Марченко.

У червні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернулася до групи компаній “1+1 медіа” по роз’яснення щодо зміни структури власності.

Liked the article?
Help us be even more cool!