ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Наглядова рада Суспільного 18 лютого розгляне ситуацію з Аліною Паш

16.02.2022, 12:41
Фото – НСТУ
Фото – НСТУ

Наглядова рада Суспільного мовника 18 лютого збереться на позачергове засідання для розгляду, зокрема, ситуації навколо національного відбору на пісенний конкурс “Євробачення”. Про це повідомляє сайт мовника.

Засідання розпочнеться 12:00.

Серед інших питань порядку денного – затвердження оцінки майна та доручення Ревізійній комісії здійснити перевірку річної фінзвітності за 2021 рік.

Наглядова рада Суспільного мовлення – орган управління НСТУ, до складу якого входять по одному представнику від депутатських фракцій і груп Верховної Ради України поточного скликання і дев’ять членів від громадських об’єднань та асоціацій. Наглядова рада визначає основні напрями діяльності НСТУ, обирає голову та членів правління НСТУ й виконує інші регуляторні функції.

Як повідомляв ІМІ, 15 лютого голова правління Суспільного Микола Чернотицький заявив, що звертатиметься до правоохоронних органів щодо підроблених документів Аліни Паш.

15 лютого речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив, що ДПСУ не видавала переможниці національного відбору Євробачення-2022 Аліні Паш довідку про законний перетин державного кордону України через КПВВ Чаплинка у 2015 році.

Алін Паш пояснила в Instagram, що вищевказану довідку доручила отримати своїй команді. Також вона повідомила, що подала повторний запит прикордонникам, і наполягає, що не порушувала закон.

14 лютого Суспільний мовник звернувся до Державної прикордонної служби України з проханням підтвердити або спростувати факт підроблення довідки про перетин державного кордону з Кримом, яку надала команда переможниці національного відбору Євробачення-2022 Аліни Паш.

Суспільне заявило, що не підписуватиме угоду з Паш щодо участі в міжнародному пісенному конкурсі “Євробачення” до завершення перевірки та з’ясування фактів.

12 лютого на нацвідборі на Євробачення-2022 перемогу отримала співачка Аліна Паш із піснею “Тіні забутих предків”. Водночас гурт Kalush Orchestra, який посів друге місце, заявив про фальсифікації та намір оскаржувати результати конкурсу в суді.

Менеджерка переможниці національного відбору Євробачення-2022 Аліни Паш пояснила, що довідку про перетин адмінкордону з Кримом надав “член команди”.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!