ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На тренінгу ІМІ журналісти дізналися, як зберегти баланс і не сіяти паніки через коронавірус

11.03.2020, 16:00
Фото - фейсбук Андрій Яніцький
Фото - фейсбук Андрій Яніцький

Інститут масової інформації провів 10 березня тренінг для журналістів і співробітників державних служб про висвітлення ситуації з коронавірусом (штам Covid-19) в Україні. Журналісти цікавилися тим, як зберегти баланс між необхідністю подавати негативну інформацію і водночас не провокувати паніки.

У заході взяло участь понад 20 журналістів центральних українських медіа та представники пресслужб з різних регіонів України, зокрема з Чернівецької області. 

Учасники тренінгу слухали доповіді спікерів: представника Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні Ярно Хабіхт, медіаекспертки Інституту масової інформації Олени Голуб, юриста ІМІ Романа Головенка та журналістки Texty.org.ua Любові Величко.

Цей тренінг ІМІ провів у зв’язку з виявленням в Україні першого випадку захворювання на коронавірус (штам Covid-19).

Представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт розповів учасникам тренінгу про міжнародні правила висвітлення спалахів хвороби, актуальну інформацію щодо захворювання на коронавірус. 

Експертка ІМІ Олена Голуб розповіла, як правильно висвітлювати спалахи хвороб, не нагнітати паніки, але показувати реальний стан речей, як виходити з кризових ситуацій. Також вона розповіла, які професійні журналістські стандарти мають використовувати медійники та співробітники державних служб. 

Юрист ІМІ Роман Головенко проконсультував учасників щодо висвітлення персональних даних у журналістських матеріалах, роботу з ними. Окрім того, юрист розповів, які суперечливі питання можуть виникати у зв’язку з поширенням захворювання на коронавірус в Україні.

Від журналістки видання Texty.org.ua Любові Величко учасники тренінгу почули цікаве та своєчасне розслідування про надмірну популярність бот-мереж, оркестровану паніку, дезінформацію. Любов Величко розповіла про розслідування щодо суттєвого впливу різних соціальних мереж на протести в Нових Санжарах.

Захід був організований ІМІ разом з Київською школою економіки (KSE), у приміщенні якої відбувся.

Нагадаємо, почитати про рекомендації експертів ІМІ для медіа щодо висвітлення спалахів хвороб можна тут.

Рекомендації для медіа, як зменшити емоційність новин, щоб знизити рівень напруги в суспільстві і запобігти паніці, тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!